DØMT: Nedre Romerike tingrett mener mannen må straffes drap, trusler og vold mot politi, grovt tyveri, for å ha truet en kvinne med en øks og for flere narkotikaforhold. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Mann tente på kamraten: Dømt for drap

En mann (34) er dømt til 14 års fengsel for å ha drept en mann i 60-årene på Leirsund ved Skedsmokorset i november 2018.

  • NTB

I dommen konkluderes det med at mannen (34) har utøvd vold mot kameraten, for så å ha helt brennbar væske over ham og deretter antent med åpen ild.

34-åringen er i Nedre Romerike tingrett også dømt for trusler og vold mot politi, grovt tyveri, for å ha truet en kvinne med en øks og for flere narkotikaforhold. Men han ble frifunnet for å ha forårsaket brann som lett kunne medføre tap av menneskeliv.

Aktor la ned påstand om 18 års forvaring i saken, men straffen ble mildere enn det statsadvokaten ba om.

Vurderer anke

Den nå domfelte mannen har opplyst i retten at han ikke husker noen av hendelsene, ifølge dommen. Han har forklart at brannen oppsto ved et uhell.

– Det er en streng dom, ingen tvil om det, sier 34-åringens forsvarer, advokat Dag Svensson til Romerikes Blad.

34-åringen har valgt å ta betenkningstid for å avgjøre om han vil anke dommen.

– Om vi velger å anke er vanskelig å si nå siden vi ikke har lest gjennom dommen. Det kommer vi til å gjøre i tiden fremover, sier forsvareren.

Brann

Det var en fredagskveld i november 2018 at det begynte å brenne i en leilighet ved Leirsund i daværende Skedsmo kommune.

Mannen i 60-årene, som var bevegelseshemmet, ble funnet av brannvesenet. I nærheten av mannen lå flasker med rødsprit.

Samme dag ble den 34 år gamle mannen pågrepet av politiet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder