I NORGE: Leder Anniken Huitfeldt og nestlederne Michael Tetzschner og Christian Tybring-Gjedde i Stortingets utenriks- og forsvarskomité møtte utenriksminister Javad Zarif under hans besøk i Norge. Han ville ikke håndhilse på Anniken Huitfeldt. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Irans utenriksminister ville ikke ta kvinner i hånden

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif møtte tre kvinner i Oslo som han ikke kunne håndhilse på. – Slik er det alltid, sier Anniken Huitfeldt (Ap) til NTB.

NTB

Hun tok torsdag imot Zarif sammen med andre ledere i Stortingets utenriks- og forsvarskomité. Men den iranske utenriksministeren håndhilste kun på mennene.

Huitfeldt, som er leder for komiteen, hilste han på ved å legge hånden på sitt eget bryst. Men Ap-politikeren vil ikke mene noe om saken.

– Det er ikke min oppgave å kommentere deres omgangsformer, sier hun.

les også

Irans utenriksminister i Norge: – Ikke la USA bølle dere til å bryte internasjonal rett

BESØKTE STORTINGET: Mohammad Javad Zarif håndhilste derimot på Christian Tybring-Gjedde. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Huitfeldt legger til at Zarif torsdag hadde møter med tre kvinnelige politikere i Oslo som han ikke kunne håndhilse på: Huitfeldt, utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og statsminister Erna Solberg (H).

Selve møtet karakteriserer Huitfeldt som «åpent og direkte».

Kollega Michael Tetzschner fra Høyre mener Zarif fremsto som talefør og kompetent.

– Selv et regime som Iran vil jo sørge for ha gode og kompetente personer i utenriksledelsen. Men det endrer ikke karakteren av de regimet han representerer, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder