Mulig knivstikking i Oslo

En person er stukket med en knivlignende gjenstand på Grønland i Oslo. Politiet jakter en gjerningsmann.

Fornærmede, en mann i slutten av 20-årene, er sendt til sykehus med ambulanse. Tilstanden blir beskrevet som stabil, opplyser politiet.

– Pasienten er ikke kritisk skadet og er stabil, men vi er fortsatt i en fase hvor han er under helsehjelp, sier operasjonleder Guro Sandnes til VG rett før klokken 23.

Like før klokken 02.30 forteller Sandnes at ingen er pågrepet i saken, og ønsker ikke kommentere om politiet er på jakt etter en bestemt person. Hendelsen skal ha skjedd utenfor Deli De Luca på Grønland torg.

– Personen har stikklignende skader i kroppen. Vitner på stedet har sagt at han benyttet en kniv, men vi vil ikke bekrefte dette før vi har kontroll på den, sa operasjonsleder Line Skott til VG mandag kveld.

Fornærmede var bevisst da politiet kom til stedet. Så langt er det ingenting som tyder på noen relasjon mellom fornærmede og gjerningsmannen.

– Fornærmede gikk inn på Deli de Luca etter hendelsen, og vi ble varslet derfra.

Kriminalvakten er på stedet for å sikre tekniske spor.

– Det er veldig mange mennesker på stedet, og vi jobber med å finne relevante vitner, sier Skott.

JAKTER GJERNINGSMANN: En mann løp fra stedet etter hendelsen. Foto: Frode Hansen, VG

Hun vil ikke gå nærmere inn på hvor fornærmede ble stukket av hensyn til etterforskningen.

– I og med at dette skjedde rett utenfor butikken er det mye god videoovervåkning på stedet. Vi vil gå gjennom dette materialet om kort tid.

Politiet leter etter en mistenkt gjerningsmann. Han løp fra stedet etter hendelsen og beskrives som mørk i håret, med rød caps og mørke klær.

Har du tips? Kontakt VGs journalister her.

VG oppdaterer saken!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder