REDDET: Basse gikk en kald vinter i møte, før han ble fanget av dyrebeskyttelsen i Mo i Rana forrige helg. De har allerede funnet et hjem til ham. Foto: Dyrebeskyttelsen Mo i Rana

Etter flere måneders kamp fikk de endelig fanget Basse

Dyrebeskyttelsen i Mo i Rana har i hele sommer prøvd å redde en liten kattekoloni. Forrige helg gikk Basse omsider i fellen.

Det var Rana blad som først omtalte saken. For ved togstasjonen på Bjerka, sør for Mo i Rana, dukket det i mai opp en liten kattekoloni.

Dyrebeskyttelsen har siden mai prøvd både feller og varmesøkende kamera for å få tak i dem, uten hell.

Helt til forrige helg.

Redde Basse

Da satt det plutselig en kattunge i fellen av pleksiglass.

– Det er den første vi har fått tak i. Jeg håper virkelig vi får tak i de andre denne uken. For det begynner å bli kaldt. Det blir tungt for dem hvis vi ikke får tak i dem før vinteren, sier nestleder Martina Andersen i dyrebeskyttelsen Mo i Rana.

HER VAR DE: Kattene oppholdt seg her i mai, men så forsvant de. Søndag skal dyrebeskyttelsen sette ut feller i håp om å få tak i de andre. Fellene er bur med trykk-utløsning som smekker igjen når katten går inn for å ta godbiten. Foto: Privat

Kattungen har fått navnet Basse og er rundt fire måneder gammel. Tross et liv ute i det fri, er han ikke veldig sky.

Dyrebeskyttelsen tror mor ble forlatt av eierne sine.

STØRRE KOLONI: Dyrebeskyttelsen får knapt reddet én kattekoloni før de får melding om en ny. Denne kattungen ble funnet i Konsvikosen i sommer. Søsknene er fortsatt på frifot. Foto: Privat

FIRE KATTUNGER: De har funnet fire kattunger i Konsvikosen, men tror det kan være over ti der. Foto: Privat

Sliter med forlatte katter

Andersen forteller at de har store utfordringer med å forlatte katter. I sommer hentet de en 17 år gammel katt som var så dårlig at den ikke kunne stå. I Konsvikosen har de funnet en koloni med en ukastrert mons (altså hannkatt) og tre hunnkatter.

– Vi frykter at det kan være så mange som 10 til 15 kattunger der nå, avhengig av hvor mange hunner som er gravide, sier Andersen.

– Jeg krysser virkelig fingrene for at vi får tak i alle nå, men det føles veldig som om når vi får tak i en kattefamilie, så er det en ny, sier Andersen.

Ønsker du mer dyrenytt? Her er noen videoer:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder