Åtte skadet i frontkollisjon i Oppland

En kvinne i 20-årene og en kvinne i 50-årene er kritisk skadet etter at to biler krasjet på riksvei 15 over Strynefjellet.

Like etter klokken 17 fikk politiet melding om at to biler hadde krasjet ved Grotlivatnet  i Skjåk kommune i Oppland. Det var til sammen åtte personer i bilene, og alle er skadet.

– Det har vært en frontkollisjon, hvor den ene bilen har kommet over i motgående kjørefelt, sier operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til VG.

Tre personer er fløyet til sykehus i henholdsvis Trondheim, Ålesund og Førde. I tillegg er fem personer kjørt til sykehus i Lillehammer, Ålesund og Førde.

– To kvinner er kritisk skadet, den ene i 20-årene og den andre i 50-årene, sier Waage.

Han forteller at det var tre personer i den ene bilen, og fem i den andre, og at alle er voksne. Det var store materielle skader på begge bilene.

Operasjonslederen sier at det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken, men at det skal være greie kjøreforhold. Politiet rykket ut med flere patruljer, og fikk også bistand fra Møre og Romsdal politidistrikt, som sendte en patrulje fra Geiranger.

Riksvei 15 var lenge stengt, noe som skapte problemer for trafikken over fjellet. Ved 20.45-tiden ble imidlertid veien åpnet igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder