Trikk mot trikk i Oslo – to kvinner lettere skadet

Politiet melder om en krasj mellom to trikker i Oslo. En kvinne i 40-årene og en kvinne i 70-årene er lettere skadet. Havarikommisjonen undersøker nå hva som skjedde.

- Trikkene ble relativt raskt fjernet og står nå hos Sporveien. Havarikommisjonen ble rutinemessig varslet, har ankommet og gjennomgår nå ulykken. Det er rutine ved slike hendelser, siden trikken er underlagt jernbanelovverket, sier pressekontakt i Sporveien Ina Helen Østby.

Det var tidlig torsdag formiddag at en trikk kjørte inn i en annen trikk ved Olaf Ryes plass i Oslo. Det var trikk nummer 12 i retning Majorstuen, som krasjet i trikk nummer 13, i retning Bekkestua. Mannskaper fra ambulanser, politi og redningsetaten arbeidet på stedet. De to skadede personene, en kvinne i 40-årene og en kvinne i 70-årene, ble kjørt til legevakten.

Politiet snakket etter kollisjonen med trikkeførerne og en rekke vitner.

Begge trikkene har synlige skader, spesielt den eldste av de to, som du kan se til høyre på det første bildet i bildegalleriet under:

Trikkesporene over Grünerløkka er under oppgradering, og det er derfor bare ett spor der kollisjonen skjedde.

Kollisjonen førte til at det sto en rekke trikker i kø begge veier over Grünerløkka, på det som er en av Oslos mest trafikkerte trikkespor.

– To kvinner lettere skadet

Beate Siljan er ansatt i Probat, som er en av de nærliggende butikkene. Hun sier til VG at selve kollisjonen virket udramatisk:

– Bommen gikk opp, og det så udramatisk ut slik vi så det. Det var litt tuting. Den ene stoppet, og så startet den bak å kjøre. Så det så ut som en kjedekollisjon med lav fart. Jeg så likevel at det var ganske store skader etterpå.

Innsatsleder Svein Arild Jørundland sier de jobber med å finne ut av årsaken til kollisjonen, og at de gjerne vil ha kontakt med flere vitner. Mange hadde gått av trikken da politiet kom til trikkekollisjonen.

Trafikkstans

VGs journalist på stedet forteller om store trafikale problemer på stedet torsdag formiddag.

– Dette vil få konsekvenser for trafikken en god stund fremover, sier innsatslederen til VG.

Klokken 11.27 melder politiet at begge trikkene er fjernet og at trafikken er i gang igjen. Ruter melder om forsinkelser på rutene 11, 12, 13, og 17. Trikketrafikken gikk i en periode over Carl Berners plass, ifølge pressevakt i Sporveien, Ina Helen Østby.

Hun opplyste i formiddag at det er altfor tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Videre sier hun til VG torsdag ettermiddag at begge trikkeførerne er preget av hendelsen, men fysisk uskadede.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder