STORE SKADER: Gudvangatunnelen blir neppe åpnet på en stund, melder politiet. Foto: POLITIET

Vogntog tok fyr i Gudvangatunnelen – fire til sykehus

32 personer, flesteparten vedlikeholdsarbeidere, ble evakuert da et vogntog tok fyr i Gudvangatunnelen natt til lørdag. Tunneltaket har fått store skader.

Ved 03.40-tiden i natt fikk nødetatene melding om at det brant i et vogntog i Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane.

Det pågikk vedlikeholdsarbeid i tunnelen, og i den forbindelse var det kolonnekjøring. En kolonne med tre vogntog var cirka 1500 meter inne i tunnelen det ene begynte å brenne. 
Totalt 32 personer ble evakuert, hvorav fire av dem ble sendt til sykehus i Lærdal, med mindre røykskader. Hele tunnelen og de tre vogntogene er lørdag morgen gjennomsøkt, og det er ikke funnet flere personer.

Økt ventetid over Hardangervidda

Gudvanga-tunnelen åpner trolig ikke denne helgen.

De som skal krysse øst-vest og hadde planlagt å kjøre over E16 Lærdal-Voss gjennom Gudvangatunnelen, må belage seg på å finne alternativ rute.

Litt over fjorten lørdag ettermiddag opplyser vegtrafikksentralen til Statens vegvesen vest for Sogn og Fjordane at det kan ta flere dager før tunnelen kan åpnes for trafikk.

En geolog har lørdag ettermiddag vært inne for å vurdere skadene i tunnelen etter den voldsomme brannen. I en brann utsettes fjellet for svært høy varme. Når dette kjøles, sprekker fjellet og det må sikres før tunnelen kan tas i bruk.

Entreprenørene var allerede på plass, så det er er ventet at arbeid kan starte om ikke så lenge, opplyser vveitrafikksentralen.

Store skader i taket

Gudvangatunnelen blir neppe åpnet på en god stund. Det er store skader i tunneltaket.

Omkjøringsalternativ Øst - Vest for tungtransport: Riksvei 7 Hardangervidda - Riksvei 13 Granvin - Voss. Alternativ 2: E39 Bergen - Førde/Skei - Riksvei 5 Sogndal - Lærdal.

Omkjøring også mulig via E39 Bergen-Lavik-Oppedal og fylkesvei 55 Dragsvik-Hella, skriver Vegtrafikksentralen Vest på Twitter.

Det blir imidlertid kolonnekjøring på riksvei 7 på grunn av uvær.

Hele tunnelen og alle vogntogene er gjennomsøkt, opplyser politiet. Det er ikke funnet flere personer i tunnelen. Politiet opplyste først at 37 personer ble evakuert, men har nedjustert tallet til 32. Flesteparten er vedlikeholdsarbeidere. Alle de tre sjåførene er gjort rede for.

Kilde: VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder