MISTET LIVET: Anette Michelle Schrøder (41) døde i ulykken på E6.

Anette Michelle (41) omkom i ulykken på E6 i Sverige

Det var 41 år gamle Anette Michelle Schrøder som omkom i den tragiske fallulykken på E6 rett nord for Strömstad tirsdag denne uken.

Publisert:

Det skriver Halden Arbeiderblad, i samråd med politiet og familien.

– Det er ikke til å fatte, ikke til å tro, sier faren hennes, Pål Odvar Schrøder, til avisen.

Ulykken skjedde da 41-åringen som kjørte nordover forsøkte å hjelpe en bilist i samme retning på E6. Men mellom veibanene, cirka 30 meter over bakken, er det et gap som er om lag 50 cm bredt.

Der falt Schrøder ned.

– Det var så typisk Anette, hun ville bare alle så godt. Vi er blitt fortalt at flere andre bilister kjørte videre, men selvsagt stoppet Anette. Hun ville jo bare hjelpe til, sier faren hennes.

Les mer: Politiet: – Tragisk ulykke

VG har vært i kontakt med avdødes bror Pål Jørgen som gir tillatelse til at vi kan bruke bildet av Anette Michelle.

– Familien er i bunnløs sorg, sier han til VG.

FALT: Moren og faren besøkte torsdag stedet under broen der Anette falt på tirsdag. De tok dette bildet.

Uklart hendelsesforløp

Det har ikke lyktes VG å komme i kontakt med politiet i Uddevalla, som etterforsker tragedien. Derfor er det lite informasjon om ulykken.

I de første opplysningene fra politiet onsdag kom det frem at bilen som hadde motorstopp og Anette Michelle Schrøders bil kom i motsatt retning og at Schrøder skal ha klatret over et gjerde for å bistå den andre kvinnen.

VG har snakket med avdødes bror Pål Jørgen Schrøder og far Pål Odvar Schrøder. Dette er hendelsesforløpet slik de ha fått det gjengitt av svenske tjenestepersoner som kom til stedet:

Begge bilene kom sørfra, i samme retning. Den ene er stanset i det høyre kjørefeltet på motorveibroen, som følge av at panseret er blåst opp.

Anette kjører inn foran denne bilen, stanser og tar på seg refleksvest.

Etter alt å dømme går hun ut for å hjelpe den andre kvinnen.

På et tidspunkt skal de to kvinnene ha gått over de to nordgående kjørefeltene til midtdeleren på venstre side.

Det skal ikke være belysning på broen og det var veldig mørkt da ulykken skjedde.

Hva som skjer videre og som fører til at Anette faller fra broen er fortsatt uklart.

1 / 2
ULYKKESSTEDET: Bildet fra Google Streetview viser gapet mellom kjørebanene på motorveibroen. Bildet er ikke tatt i forbindelse med ulykken.

– En solstråle

Anette Michelle Schrøder har i mange år vært spesialpedagog og lærer ved Låby skole i Halden, som har 260 elever fra første til syvende klasse.

– Hun har vært en solstråle, sier rektor Solveig Ringsell Martinsen til VG.

Hun forteller at avdøde lenge har jobbet med tidlig innsats på lavere trinn, som betyr at de aller fleste elevene har vært innom henne.

– Hun var opptatt av å vite navnet på alle. Når hun hadde inspeksjon kunne hun gå rundt og snakke med alle. Hun så virkelig elevene, sier Martinsen.

Dødsbudskapet ble spredt på skolen onsdag.

– Det var en tung dag som preget alle. Det har vært veldig mye sorg. Helt spontant begynte elevene å skrive og lage hilsener til henne, sier rektor.

Hilsener vil bli overlevert familien under minnestunden i gymsalen fredag. Da vil minneord bli fremført, lys bli tent, sanger sunget.

– Hun var kanskje noe av det snilleste vi noen gang har møtt. Hun ville alltid det beste for andre, fant alltid noe godt selv i de tyngste stundene, sier Martinsen.

Hun sier at den avdøde kollegaen alltid var positiv.

– Det som særlig kjennetegner henne, er hennes omsorg og ikke minst at hun ville være til nytte og hjelp for andre, sier rektoren på Låby.

Ulykken skjedde trolig da Schrøder skulle bistå en annen bilist i nød på motorveien.

– Det er tragisk, men veldig typisk henne. Hun gikk ikke forbi noen som trengte hjelp, var der med en gang, ville alltid hjelpe, sier Solveig Ringsell Martinsen.

VG retter: I de første opplysningene fra svensk politi onsdag kom det frem at bilen som den eldre kvinnen kjørte og Anette Michelle Schrøders bil kom i motsatte kjøreretninger og VG skrev dette i sin første sak om ulykken. I en senere sak skrev vi at de to bilene som var involvert sto etter hverandre i høyre kjørefelt. Etter intervju med svensk politi vet vi nå at begge bilene kom kjørende nordover i samme kjørebane og at de stanset i venstre kjørefelt.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no