ÅPNET OPP: Det ble sterkt da Renate Søderlund fra Drammen fortalte om økonomiske utfordringer i NRKs Debatten

Renate fra Debatten stiller til valg for Rødt

Tårene trillet i studio, også for programledere Fredrik Solvang, da Renate Søderlund, sammen med flere andre, fortalte om økonomiske utfordringer.

Publisert:

Økte levekostnader og dagpengekutt var tema i NRKs Debatten for en uke siden, der Søderlund og to andre kvinner åpnet opp om å slite med å få endene til å møtes økonomisk.

Etter at 46-åringen gjestet sendingen har støttemeldinger strømmet til, og nå har hun bestemt seg for å gå inn i politikken selv, skriver Drammens Tidene.

– Det er på tide å ta steget fra å være sofapolitiker til å prøve å være en ordentlig politiker, sier hun til avisen.

Søderlund stiller som lokalpolitiker for Rødt i Drammen til kommunevalget i 2023. Nominasjonslisten fra lokallaget var klar forrige uke, der hun er oppført på 8. plass.

Hun sier at hun vil stille for å gi noe tilbake til samfunnet.

– Når du sitter og føler at du tar og tar ut av samfunnets lommebok, og ikke gir noe tilbake i form av arbeidsinnsats. Det har gått hardt utover selvfølelsen, sier hun.

Maria er «nyfattig»: «Gjør alt for at det ikke skal synes»

Søderlund gjestet igjen Debatten tirsdag, der hun utfordret arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen, som ikke ønsket å stille i den første debatten.

Drammenseren åpent seg om utfordringer som alenemamma på arbeidsavklaringspenger, der hun har slitt med å få endene til å møtes, etter en bilulykke for noen år siden.

Også for programleder Fredrik Solvang var det vanskelig å holde tilbake reaksjonene, da han skulle presentere statistikken, etter at de tre kvinnene hadde delt sine historier:

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no