BOMBET MENIGHET: Tre personer er dømt etter bomben mot menigheten Sannhetens Ord på Slemmestad i 2003. Foto: SCANPIX.

Fem tiltalt etter Sannhetens Ord-bomben

(VG Nett) Fem personer er tiltalt etter bombeangrepet mot menigheten Sannhetens Ord på Slemmestad i 2003.

  • Roar Dalmo Moltubak
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Kvinnen som innrømmet å ha plassert sprengladningen nekter straffskyld. Det er Aftenposten som skriver at tiltalebeslutningen nå er tatt ut, to år etter eksplosjonen.

Det var 13. september 2003 at en ladning med fem kilo dynamitt gikk av på utsiden av menighetslokalene i Vaterlandsveien i Røyken.

Kunne tatt liv

Eksplosjonen gjorde store skader. Vinduene på menighetslokalene ble blåst ut og hjemmet til en familie i en nabobygning ble ødelagt. Også andre nabobygninger ble påført skade.

Nå mener påtalemyndigheten at dynamittangrepet kunne ha tatt liv, og viser til både lufttrykket og spredning av gjenstander av stein og metall.

Muligheten for at liv kunne ha gått tapt har, i følge Drammens Tidende, vært viktig for påtalemyndigheten i forkant av tiltalebeslutningen.

I slekt

Tre av de fem tiltalte er i familie. De to andre er ektefeller. Den ene av de fem er kvinnen som en stund etter eksplosjonen sto frem i media og forklarte om motivet for angrepet.

I oktober i 2003 omkom mannen som var siktet for å ha skaffet til veie dynamitten som ble brukt i angrepet i en brann han selv stiftet.

Kvinnen som sammen med sin bror har tilstått at hun plasserte bomben, benekter gjennom sin forsvarer straffskyld.

Den 38 år gamle Asker-kvinnen var medlem av den omstridte Slemmestad-menigheten inntil hun brøt ut.

Flere tidligere medlemmer av menigheten Sannhetens Ord har uttrykt forståelse for bombeaksjonen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder