ÅRETS VAN: Eirik Sørvang, Jens Petter Loe, Magnus Morken, Christian Gedde-Dahl, Lars Håvaldsrud, Atle Aas, Petter Lie og Forde Koppergård er gutta bak vanen Icebreaker, som ble kåret til årets van 2008. Foto: Ida Anna Haugen

Disse gutta ler av millionbussene

(VG Nett) Det trengs ingen dyr russebuss for å lage liv. - Folk fra busser sto i kø for å komme inn i van'en vår, forteller gutta i bilen Icebreaker.

Ida Anna Haugen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Icebreaker er navnet på Chevroleten som de åtte guttene på Eiker Videregående Skole har pusset og gjort om til russebil.

- Vi har nok brukt mer enn 1000 timer på å få den i stand slik som vi ville, forteller Atle Aas som sammen med Frode Koppergård er bilsjef på vidunderet.

Protokoll:Fortell din russehistorie her

Russebuss light

Det har innbåret å lakke om bilen, bytte ut felgene med nye fra USA, sette inn anlegg samt å installere en minibar, og ikke minst flatskjerm i bilen. Totalt mener guttene budsjettet ligger på 90 000 kroner.

- Men vi har arbeidet inn penger gjennom dugnader og sånn, så vi har vel betalt 5000 kroner hver for bilen, sier Koppergård til VG Nett.

- Men ut i fra beskrivelsen av bilen så høres det jo litt ut som en russebuss light?

- Ja, du kan egentlig si det. Det er en russebuss light, ler gutta.

Debatt:

Satset på bilen

SJEFER: Bilsjefene Atle Aas og Frode Koppergård er enige om at man ikke trenger noen russebuss for å ha en bra russetid. Foto: Ida Anna Haugen

Ler gjør de også når de hører om russebusser til nærmere to millioner kroner. Det handler om hva man vil prioritere, men pengebruken er ikke avgjørende for hvorvidt man får en vellykket russetid eller ikke, mener guttene.

- Jeg tror vi har det vel så morsomt på russetreff som det de som er med på en buss har, sier Aas.

I Hokksund, hvor guttene går på skole, har det tradisjonelt ikke vært vanlig med russebusser. Men guttene ville skille seg ut i mengden av russebiler, og valgte å legge ekstra mye arbeid i bilen.

- Vi er alle veldig bilinteresserte, og er en vennegjeng som har holdt sammen hele tiden, så da var det jo ikke vits i med noen russebuss, mener Koppergård.

- Føler dere at de med russebuss ser ned på dere med russebil?

- Det blir nok fort til at de gjør det. En van er liksom ikke like gjevt som en buss, men vi har jo vist at det går an å gjøre det bra med russebil, sier Aas.

Årets beste

For når Icebreaker-crewet var i Stavanger på landstreff ble bilen kåret til årets beste van. En skikkelig opptur synes gutta.

- Vi hadde jo håpet litt på det. For når vi var i Kongeparken så kom det veldig mange bort til oss og skrøt av bilen, og mente den måtte vinne, forteller Koppergård.

Derfor var det ekstra deilig at forventningene ble innfridd, og gutta ble kalt opp på scenen som vinneren av beste van 2008.

- Jeg hørte bare at de sa Hokksund jeg, og så begynte folk å skrike og hyle noe voldsomt, forteller Jens Petter Loe, som også er med på bilen.

- Også var det litt ekstra deilig at vi som er fra Hokksund vant. Det tror jeg ikke de fra Oslo og Bærum hadde trodd var mulig, legger han til.

- Nei de tror jo at vi som er fra Hokksund bare pløyer jorder hele dagen, sier Aas.

Fredag reiser guttene på nok et russetreff på Tryvann, ivrige etter å vise frem russebilen til de som enda ikke har lagt merke til den.

- Den er blitt veldig populær. Da vi var i Stavanger kom det folk fra russebusser som heller ville være i bilen vår. Det var kø for å komme inn. Så det er ikke akkurat sånn at du trenger en russebuss for å bli lagt merke til, sier Koppergård.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder