OVERLEVDE: Tre år gamle Veolia bærer tydelig preg av den brutale mishandlingen. Foto: Geir Olsen

Kattene ble funnet grovt mishandlet blant søppel i en container

Charles Wold fant åtte døde katter dumpet i en søppelcontainer. Veolia og Charlie overlevde mirakuløst den brutale kattemassakren.

  • Morten Samdal

Artikkelen er over 11 år gammel

Nå har de to skrekkslagne og mørbankede kattene fått opphold hjemme hos Wold, som fant dem under tømming av en søppelcontainer ved RV24 i Nord-Odal, Hedmark.

Det var et makabert syn som ifølge avisen Glåmdalen møtte Wold og kollegaen Terje Lund på torsdag formiddag.

Det hele begynte med at Wold skulle tømme en full container i den massive pressen på søppelbilen.

- Jeg oppdaget noe jeg trodde var en bamse blant søppelet, men plutselig himlet vesenet med øynene og jeg så at det var en katt. Den var meget medtatt og jeg tok den med inn i førerhuset, sier katteredderen til VG.

Slått med hammer

Etter at den røde katten var brakt i sikkerhet, fortsatte Wold med søppeltømmingen. Idet han var ferdig hørte han et skingrende mjau.

- I den tomme containeren lå det mirakuløst nok enda en katt. Den så helt forferdelig ut, med gjenklistret øye. Jeg var sikker på at den var døende.

Vel hjemme matet han de forskremte kattene, lagde en egen plass til dem på badet og døpte dem Charlie og Veolia, av veterinæren anslått til å være fem og tre år gamle. Men dramaet var dessverre langt fra over.

- Kollegaen min kom på besøk og søppelbilen sto fremdeles utenfor. Vi åpnet bakdøren og fant en svart sekk.

I sekken fant kollegaene syv kattelik, og blant søppelet fant de nok en død katt. Alle kattene bar preg av å ha blitt slått til døde.

- De er blitt slått med noe vi antar er en hammer. Charlie har sjanglet rundt med hjernerystelse og Veolia har fått et hull i hodet og en verkebyll. Øyet er blitt mye bedre etter at vi var hos veterinæren. Begge kattene overlever, sier en fornøyd Wold.

De henholdsvis fem og tre år gamle hannkattene er kastrerte, og ifølge ham langt fra noen villkatter.

- De er renslige, tamme, kjælne og tillitsfulle. Dette er katter som har hatt det godt før dette grusomme skjedde. Det er utrolig kaldt og kynisk å slå ti katter i hodet med hammer, mener Wold.
Artikkelen fortsetter under bildet

I TRYGGE HENDER: Charlie (5) og Veolia (3) får nå kos og godt stell av Inger-Mette og Charles Wold. Foto: Geir Olsen

- Veldig trist

Han håper nå de rettmessige eierne kan spores opp, eller at kattene kan bli omplassert. Foreløpig har Charlie og Veolia fått midlertidig opphold hos familien Wold.

De åtte kattene som mistet livet i kattemassakren er nå på vei fra Mattilsynet til Veterinærinstituttet i Oslo for obduksjon.

- Vi har satt i gang etterforskning og avventer en formell anmeldelse fra Mattilsynet, sier Ole B. Nordvik, lensmann i Sør-Odal.

Han ser meget alvorlig på at det er en potensiell kattemorder som går løs et eller annet sted på Hedmarken.

- Dette er gjort på en grotesk måte og det er veldig trist. Det er ikke ulovlig å avlive katter, men det skal gjøres på en human måte. Det er helt tullete å slå i hjel voksne katter, sier lensmannen til VG.

Ifølge dyrevernloven kan man kun slå i hjel katter før de er åtte dager gamle, eller avlive dem ved skyting eller hos veterinær. Nordvik mener også at måten de er blitt dumpet på, er brudd på reglene i forhold til smittefare.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder