BURDE SAMARBEIDE: Siv Jensen og Erna Solberg kan vinne valget, mener forsker. Foto: Jan Petter Lynau/Tore Kristiansen

Mener Høyre vil tjene på Frp-samarbeid

En ny undersøkelse viser at en Høyre/Frp-regjering har best sjanser til å vinne over de rødgrønne i valget til høsten.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Professor i statsvitenskap, Bjørn Erik Rasch, har undersøkt hva som skjer med velgerne i to ulike, tenkte situasjoner, skriver Dagsavisen.

De som svarte på undersøkelsen fikk to alternativer. Et valg mellom de rødgrønne og KrF, Venstre og Høyre var det ene alternativet, mens et valg mellom de rødgrønne og en ren Høyre/Frp-regjering var det andre.

Les også:Arbeiderpartiet tappes for velgere

Undersøkelsen viser at en Høyre/Frp-regjering er langt mer populær hos velgerne enn en regjering med partiene fra Bondevik II-regjeringen.

Når Høyre/Frp-alternativet stiller til valg synker oppslutningen om de rødgrønne med 4,6 prosentpoeng. Frp gjør et byks med 5,1 prosentpoeng mens Høyre styrker seg med 4,5 prosentpoeng.

- Det er ganske oppsiktsvekkende at Høyre ikke taper på å samarbeide med Frp, sier Rasch. Han mener Høyre-velgerne har et mer avslappet forhold til Frp enn hva partiledelsen har.

Les også: Gro mener Frp-regjering er utenkelig

Frps formann Siv Jensen er ikke overrasket.

- Dette er helt i tråd med det jeg har sagt lenge. Hvis Høyre hadde mannet seg opp og sagt tydelig at de kan styre med oss, hadde de styrket seg, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder