LETER FORTSATT: Leting pågår etter en person som er savnet etter at en båt med totalt seks personer om bord kantret i Seljordsvannet i Telemark torsdag ettermiddag.
LETER FORTSATT: Leting pågår etter en person som er savnet etter at en båt med totalt seks personer om bord kantret i Seljordsvannet i Telemark torsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

To døde etter båtulykke i Telemark - én fortsatt savnet

Publisert: Oppdatert: 13.10.17 16:25
INNENRIKS

En båt med til sammen seks personer om bord har kantret i Seljordvatnet i Telemark. Tre personer har kommet seg i land, to har omkommet på Rikshospitalet i Oslo - én er fremdeles savnet.

– Begge som er sendt til Rikshospitalet med luftambulanse er nå døde. Pårørende er varslet, sier operasjonsleder Jan Olav Jansen i Telemark politidistrikt til VG.

To menn på 19 og 20 år er døde, opplyser pressevakt Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus.

De omkomne var elever ved Nome og Bø voksenopplæring. For rektor Marianne Dahlseng var det en tung beskjed å høre at det var en kollega og flere elever fra hennes egen skole som befant seg i båten som kantret.

– Det kan se ut til at det er en ansatt hos oss og en eller flere elever fra skolen som har vært involvert. Dette er en helt forferdelig tragisk hendelse som har skjedd i skolens høstferie. Dette har ikke vært et arrangement i skolens regi, men en privat tur, sier Dahlseng til VG.

Alle som var innblandet i ulykken er tilknyttet flyktningtjenesten i Bø kommune, hvor de også er bosatt.

Politiet opplyser at det totalt var seks personer om bord i båten. Tre kom seg først til land, før en fjerde og femte person ble funnet i vannet. Disse to ble senere bekreftet døde på sykehuset.

– Én person er fremdeles savnet, og leteaksjonen pågår fortsatt for fullt, sier Jansen.

– Det har vært mange personer involvert, og vi har brukt litt tid på varsling og etterforskning, sier han.


– Uklart hva som har skjedd De tre som selv kom seg i land er sendt til legevakten for sjekk.


Politiet fikk melding om at båten hadde kantret i 14-tiden, og flere helikoptre og dykkere deltar i søket etter den siste savnede. Redningsmannskaper fra Røde kors, brann og politi er også på stedet.

– Det er fremdeles uklart hva som har skjedd. Hovedredningssentralen Sør-Norge hjelper oss også i redningsarbeidet, sier operasjonsleder Jansen til VG.

Ordfører: – Veldig tragisk

Ordfører Halfdan Hauge i Seljord kommune forteller at brannvesenet og øvrige nødetater er på plass på ulykkesstedet. Kriseledelsen i kommunen er i beredskap, Røde Kors-mannskaper fra kommunen bistår og politiet håndterer saken videre.

– Det er jo en veldig tragisk hendelse. Jeg får fortløpende oppdateringer fra operasjonssentralen. Hver gang jeg hører noe, er det triste nyheter, sier Hauge til VG.

Telemark Røde Kors Hjelpekorps skriver på Twitter at Røde Kors har 60 personer på stedet.

– Alle tilgjengelige ressurser i Telemark Røde Kors Hjelpekorps er kallet ut for å bistå i søk etter savnede i Seljordsvatnet, skriver de videre.

Her kan du lese mer om