FILMET PÅ MOBIL: Her ved parkeringsanlegget i sentrum av Kirkenes ble offiseren og soldatens intime stund filmet av en forbipasserende. Foto: BÅRD STIEN
FILMET PÅ MOBIL: Her ved parkeringsanlegget i sentrum av Kirkenes ble offiseren og soldatens intime stund filmet av en forbipasserende. Foto: BÅRD STIEN

Offiser mistet jobben etter soldat-sex

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Offiserens sexeventyr med en soldat i den kjølige vårnatten midt i sentrum av Kirkenes ble filmet. Det kostet offiseren jobben.

Temperaturen krøp ned mot 2,4 grader i Kirkenes natt til lørdag for to uker siden. Likevel var det nok vår i luften til at offiseren og den kvinnelige soldaten innledet en intim seanse ved et parkeringsanlegg i sentrum av byen.

Men de to var ikke alene, sexeventyret ble filmet av en tilfeldig forbipasserende med mobiltelefon. Den mannlige offiseren sluttet på dagen da det ble kjent at han hadde hatt sex med den kvinnelige soldaten, skriver avisen Finnmarken.

Filmopptaket skal ha blitt distribuert i ekspressfart både på mobiltelefoner og nettet, skriver avisen. Historien ble også raskt kjent i det militære miljøet og skal ha skapt rene rykteflommen i byen.

Klare regler

- Det var de to som gjorde oss oppmerksom på dette. De skjønte at de hadde gjort noe fryktelig dumt, forteller sjefen for Garnisonen i Sør-Varanger, oberstløytnant Jørn Erik Berntsen, til VG.

Hverken soldaten eller offiseren var i uniform under den intime hyggestunden. Oberstløytnant Berntsen kan ikke si om de to var kjent med at de ble filmet mens de hadde sex. Episoden fant sted ved parkeringsanlegget på baksiden av kjøpesenteret Amfi Kirkenes.

Sexeventyret har fått dramatiske konsekvenser for offiseren som ikke får forlenget sitt engasjement ved Garnisonen i Sør-Varanger.

- Hovedgrunnen er at han har hatt seksuell omgang med en vernepliktig på offentlig sted. Vi har gjort en totalvurdering av hele arbeidsforholdet, og dette er en av sakene som er tatt inn i vurderingen, forklarer Berntsen.

Garnisonen i Sør-Varanger har klare regler om at sex mellom offiser og vernepliktig ikke skal forekomme.

- Befalingsmannen skjønte at dette var en sak som koblet med totalvurderingen gjorde det fornuftig for ham å avslutte arbeidsforholdet, sier oberstløytnanten. Resultatet er at han sluttet på dagen.

Veldig trist

Berntsen bekrefter å ha sett mobilopptaket av de to. Filmen skal ifølge Finnmarken vise paret i heftig erotisk utøvelse.

- Filmen er en sak de vil dra med seg - og det synes jeg er veldig trist, sier Berntsen.

Militærpolitiet er rutinemessig koblet inn i saken, men den kvinnelige soldaten har så langt ikke fått noen reprimande.

- Det viktigste er å ta vare på henne og skjerme henne. Vi ønsker å beholde henne, sier Berntsen.

Offiseren ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.