HACKET HACKEREN: IT-konsulenten Einar Otto Stangvik er mannen som sporet opp gjerningsmannen - em bystyrerepresentant fra Høyre. Foto: JAVAD M. PARSA/VG

Høyre-politiker ferdig etter nakenbilde-avsløringen

Etter å ha blitt avslørt i å stjele nakenbilder fra jenter og spre dem på nettet, trekker Høyre-politikeren seg fra alle verv i partiet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Høyre-ledelsen arbeidet i helgen intenst med å finne ut hvem politikeren var og satt lørdag og søndag i møter med mannen.

Til stede på møtene var Høyre-nestleder Jan Tore Sanner, fungerende generalsekretær og søndag deltok også kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes.

- Jeg har sammen med andre i partiet hatt møter med ham og formidlet hvor alvorlig vi ser på saken. Dette er en hensynsløs krenkelse av sårbare unge mennesker som er helt uforenlig med å ha verv i Høyre, sier Høyre-nestleder Jan Tore Sanner til VG.

BAKGRUNN: Høyre-politiker hacket nakenbilder av jenter

Spredde nakenbilder av unge jenter

Les hele historien i VG Helg.

VG Helg fortalte lørdag historien om hvordan hacker Einar Otto Stangvik (31) avslørte en Høyre-politiker som hadde spredt nakenbilder av unge jenter på nettet. Politikeren hadde hacket seg inn på iCloud-kontoen deres.

Lørdag reagerte Høyres partileder Erna Solberg kraftig og ga sin egen politiker marsjordre ut av partiet. Nå følger han sjefens ordre.

- Dette er han enig i og har trukket seg fra alle verv, sier Sanner.

Politikeren er også folkevalgt og sitter i bystyret i kommunen han bor i.

- Han vil søke seg fritatt fra vervet som folkevalgt, sier Sanner.

Les hele saken på VG + her: Slik avslørte han Høyre-politikerens nakenbilde-tyveri

Har kontaktet politiet

Søknaden må behandles av det aktuelle kommunestyret før politikeren eventuelt kan fratre.

Høyre har også kontaktet politiet i området politikeren er fra:

ALVORLIG: Høyres 1. nestleder Jan Tore Sanner har i helgen sittet i møter med politikeren som ble avslørt for å ha spredd bilder av unge jenter. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIX

- Informasjon partiet har i saken vil bli stilt til rådighet for politiet med tanke på etterforskning, sier Sanner.

Partiledelsen sier de ikke kjenner identiteten til Høyre-politikernes ofre, men at de gjerne vil komme i kontakt med dem.

- Vi ønsker å komme i kontakt med ofrene i denne saken for å tilby juridisk og annen bistand til dem. Høyre oppfordrer ofre eller andre med informasjon om saken om å kontakte oss eller politiet, sier Jan Tore Sanner til VG.

Manglet anmeldelse

Politiet fikk inngående informasjon om saken, men i mangel på en anmeldelse, fulgte de det ikke opp saken og startet etterforskning.

Etter helgens reportasje har det blitt rettet kritikk mot politiets håndtering av saken. Blant annet oppfordret Erna Solberg politiet til å ta saken på største alvor.

griper Riksadvokaten inn og ber statsadvokaten i det aktuelle fylket om en forklaring.

- De opplysningene som har kommet nå, gjør at vi har valgt å be statsadvokaten om en redegjørelse om denne saken. Dette kommer vi til å gjøre mandag morgen, sier fungerende riksadvokat Ingunn Fossgard til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder