TAR VALGKAMP-PAUSE: Høyres ordfører i Bergen, Trude Drevland.
TAR VALGKAMP-PAUSE: Høyres ordfører i Bergen, Trude Drevland. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Trude Drevland tar permisjon to uker før valget

INNENRIKS

BERGEN (VG) Bare 14 dager før velgerne skal bestemme hennes skjebne tar Høyre-ordfører Trude Drevland permisjon fordi politiet har gjenåpnet politisaken mot henne.

Publisert: Oppdatert: 01.09.15 09:30

– Jeg ønsker ikke at undersøkelsessaken skal komme i veien for det viktige valgkamparbeidet partiet gjør. Det er Høyres politikk som skal være i fokus i valgkampen. Derfor velger jeg å ta permisjon mens politiet vurderer dette, sier Trude Drevland.

I en pressemelding sent mandag kveld - bare to uker før valgdagen - skriver Drevland at hun tar ulønnet permisjon så lenge politiet undersøker saken mot henne.

Mandag ble det klart at Hordaland politidistrikt gjenåpner undersøkelsessaken mot Trude Drevland.

Les også:Drevland:- Jeg beklager på det sterkeste

Det skjer etter at flere juseksperter i Bergens Tidende lørdag kritiserte politidistriktet for å ha henlagt saken mot Drevland etter bare noen timers vurdering tidligere i år. I etterkant av henleggelsen har en rekke nye momenter i saken om Drevland og rederskandalen hun var involvert i kommet frem.

– Det er ikke naturlig for meg å kommentere politiets arbeid, sier Drevland ifølge pressemeldingen.

Det er bare gått tre uker siden Drevland hadde sin første dag på jobb etter sommeren. Siden midten av juni var den tidligere svært så populære Høyre-ordføreren sykmeldt etter den såkalte Venezia-skandalen.

I mai og juni ble det avslørt at Drevland hadde lobbet for en skipsreder etter at hun ble påspandert privatjet-reise til Venezia, hvor hun bodde på luksushotell. I etterkant ble hun også tilbudt, og takket ja til, et påspandert cruise for to fra Istanbul i høst med det samme rederiet.

Her kan du lese mer om