TILBYR HJELP: Petter Stordalen har lenge engasjert seg i flyktningsaken. Nå vil han bidra med flere tusen hotelldøgn. Foto:Magnus Sandberg,VG

Stordalen vil gi 5000 overnattinger til flyktninger

Petter Stordalen (52) vil gi Utlendingsdirektoratet 5000 hotellovernattinger, slik at flyktninger kan bo på hotellene hans.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Dette berører absolutt alle. Det er ingen som går uberørt av de scenene vi ser utspille seg i Europa nå, sier Petter Stordalen til NTB.

Klokken 13 tirsdag ettermiddag var han i møte med Utlendingsdirektoratet, hvor han fortalte at han ønsker å bidra med 5000 gjestedøgn og mat hos Nordic Choice. Det var NRK som først omtalte saken. UDI skal ikke måtte betale for hotellsengene, opplyser Stordalen – hotellkjeden hans vil selv ta på seg kostnadene. Det betyr at flyktningene han ønsker å hjelpe kan tilbringe natten på hotellene hans – helt gratis.

Har tatt imot tilbudet

Hotellkongen kom med nyheten om hotellplassene på en spontan pressekonferanse i Utlendingsdirektoratets lokaler i Oslo tirsdag ettermiddag. – Vi har tatt imot dette tilbudet, sier Christine Wilberg i UDI til NRK – og forteller at Stordalens forslag vil benyttes dersom UDI ikke klarer å skaffe andre lokaler.

I helgen ble det kjent at Stordalen hadde inngått en avtale med UDI om å huse 50 asylsøkere i hotellet hans ved Gardermoen, for å ta unna for den lange køen ved Politiets utlendingsenhet (PU).

Engasjert i flyktningkrisen

Fredag i forrige uke fikk Utlendingsdirektoratet beskjed av Justisdepartementet om at de nå skal innkvartere asylsøkere som venter på å bli registrert etter å ha kommet til Norge. Tidligere er det Politiets utlendingsenhet som har hatt dette ansvaret.

Petter Stordalen har lenge engasjert seg i den pågående flyktningkrisen: I april tilbød han å bidra med losji til 1000 flyktninger, et tilbud han gjentok i forrige uke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder