Gutt (14) holdt på å omkomme **Politiet: - Ikke giftig sprit

Politiet måtte kjøre ambulanse så begge de ambulanseansatte kunne behandle ham

LEVANGER SYKEHUS: Det var hit de berusede ungdommene ble fraktet til i natt. Arkivfoto: FRODE HANSEN

Tre ungdommer til sykehus med alkoholforgiftning

To gutter og en jente er sendt til sykehuset Levanger i Nord-Trøndelag etter å ha drukket for mye. Én av dem ligger i respirator.

Artikkelen er over seks år gammel

Det tre ble sendt til sykehus natt til søndag, skriver Adresseavisen.

De tre er en gutt på 14 år, en jente på 17 år og en gutt politiet ikke kjenner alderen på. Også han er mindreårig.

- Det er bekymringsfullt. En av dem holdt faktisk på å stryke med. Det var så ille at politiet måtte kjøre ambulansen så begge de ambulanseansatte kunne behandle pasienten, sier Morten Evensen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa .

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000

Var ikke samme sted

Til VG forteller Evensen at de tre ungdommen ikke var på samme sted, eller fest. De skal ha vært i henholdsvis Levanger, Inderøy og Skogn.

Politiet var en stund bekymret for at ungdommene hadde fått i seg giftig sprit. Utpå formiddagen har man fått klarhet i at for to av ungdommene har ikke det vært tilfelle. For den tredje er omstendighetene foreløpig uavklarte. Alle tre skal ha drukket vodka, men ulike typer.

- Vi er glade for å ha konstatert at de ikke har drukket det samme. Vi kan bekrefte nå at det ikke var giftig alkohol, men at mengden inntak var utløsende, sier Evensen.

- For den 17 år gamle jenta er det snakk om originalvarer fra Vinmonopolet, og uten at vi har fått det helt bekreftet så tyder ting på at det er tilfelle angående den 14 år gamle gutten også, fortsetter han.

Sykehuset Levanger har heller ingen grunn til å tro at noen av de tre har drukket giftig sprit.

- Vi har så langt ingen holdepunkter for at pasientene har fått i seg giftig sprit. Det innebærer at vi per nå ser på det som ordinær behandling hvor vi ikke offentliggjør tilstand for enkeltpasienter, sier informasjonssjef i Helse Nord-Trøndelag, Trond G. Skillingstad, til VG.

Drikker ikke mer

Astrid Skretting, som er forskningsleder hos Sirus, statens institutt for rusmiddelforskning, og har forsket på ungdom og alkohol, forteller at det ikke er noe som tyder på at ungdom generelt drikker mer nå enn tidligere.

- Vi så en økning i alkoholforbruket blant ungdom på 90-tallet, men de siste årene har man ikke sett noen endringer.

Hun sier videre at det er farligere for unge å drikke fordi de hverken er fysisk utviklet for å innta store mengder alkohol, eller psykisk klare for det.

Forskeren forteller at ungdom under 18 i likhet med voksne oftest drikker øl. Hvor mye man tåler, uansett hva man drikker, er individuelt også for ungdom.

- Det er klart at en tynn, liten jente ikke tåler like mye alkohol som en kraftig gutt, sier Skretting.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder