KJÆRLIGHETLYSTEN: Uansett hva du er på jakt etter finnes det trolig en nettdatetjeneste som passer for deg. Foto:Frank May,NTB scanpix

Et hav av muligheter på nettdatemarkedet: Slik velger du riktig
sjekke-tjeneste

Er du på utkikk etter en bonde, en
godt voksen, en som er høyt utdannet eller litt rund? Uansett finnes sjekketjenesten for deg.

  • Linn Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det finnes nemlig en rekke smale sjekketjenester som retter seg mot spesielle egenskaper, personlighetstrekk og preferanser.

Så hvordan velger du ut tjenesten som passer for deg?

– Det kan være vanskelig å orientere seg, men i hovedsak tror jeg at alle valgmulighetene gjør det lettere å sjekke på nett. Dersom du for eksempel er personlig kristen og opptatt av at partneren har samme livssyn som deg, så er det nok lurt å velge et slikt nettsted, sier høyskolelektor og ekspert på sosiale medier ved BI, Cecilie Staude.

Da øker nemlig sannsynligheten for at de du matcher med er riktige for deg, påpeker hun.

– Det er nok færre brukere på disse sidene, men det gjør jo ikke noe så lenge hver bruker passer bedre for deg, legger hun til.

UNG ELLER GAMMEL: Noen av datetjenestene passer bedre for de som er litt eldre, andre for de unge. Men de bredeste passer for alle. Foto:Frank May,NTB scanpix

Samlivsterapeut Kate Elin Søyland ved Åpen Dialog i Sandnes sier seg enig.

– Du trenger jo bare én match for å endre sivilstatus, påpeker hun.

VGs journalist Ingunn Saltbones har testet fem av de største online sjekketjenestene som er tilgjengelige i Norge. Les hele testen på VG+. Samtlige av disse passer mer eller mindre for «alle».

Smale sjekketjenester

Samtidig finnes det en rekke smale sjekketjenester for deg som virkelig vet hva du er ute etter.

For eksempel finnes det tjenester for dem som ønsker å være utro mot din partner, eller kun er ute etter sex.

Er du over 50 og på jakt etter en fast partner, finnes en tjeneste for det. Og dersom du er religiøs og ønsker en partner med samme tro, har du flere alternativer.

– Du kan selvsagt finne personer med samme livssyn som deg hos de store aktørene også. Men på disse smale sidene er nok tettheten av personer som passer for deg større, påpeker Staude.

VÅRFORELSKELSE: Håper du å finne en hjertens kjær før sommeren? En rekke nettdatetjenester kan gjøre det mulig. Foto:Frank May,NTB scanpix

Årsaken til at det nå finnes så mange sjekketjenester på nett er rett og slett at internett er blitt en svært vanlig sjekkearena – for alle.

Usikker?

Dersom du er usikker på hvor du skal starte anbefaler samlivsterapeut Søyland å rådføre deg med venner, kollegaer eller andre du kjenner med erfaring fra nettdating.

Dersom du ikke kjenner noen sier hun at du fint kan starte med en gratis tjeneste.

– Prøv deg litt frem. Etter hvert vil du merke hva som er viktig for deg, og da kan du velge den eller de tjenestene som er best på nettopp dette. En god idé kan også være å søke på internett, legger hun til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder