PARTIFELLER: Frps Jan Arild Ellingsen sammen med justisminister Anders Anundsen under en høring i Stortinget om angrepene 22. juli. I midten sitter Hans Frode Kielland. Foto:Heiko Junge,NTB scanpix

Frp om å hente hjem asylbarna: – Som å kjøre en kniv i ryggen på oss

Venstre og Kristelig Folkeparti bør ikke belage seg på at de utsendte asylbarn blir hentet tilbake til Norge, mener Fremskrittspartiets stortingspolitiker Jan Arild Ellingsen.

Artikkelen er over fem år gammel

– Det vil være som å kjøre en kniv i ryggen på oss. Vi har en justisminister som har stått skolerett for kontrollkomiteen. Hvis de nå skal tvinge ham til å ta asylbarna tilbake, så er det ensbetydende med å korsfeste hans politiske ståsted, sier Ellingsen til Bergens Tidende.

BAKGRUNN:Vil ikke svare på om hun føler seg lurt

Ellingsen snakker ifølge avisen på vegne av mange partifeller. Samtlige 29 Frp-representanter på Stortinget har blitt spurt om hva de synes om en slik løsning på konflikten med regjeringens støttepartier Venstre og KrF.

Tilbakemeldingen fra dem er svært negativ, skriver avisen, og viser til at mange av dem er provosert over KrFs og Venstres kritikk av justisminister Anders Anundsen i denne saken.

Tirsdag virket imidlertid saken mindre konfliktfylt etter signaler fra Venstres og KrFs representanter i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget om å helle i en retning av å finne en løsning med regjeringen.

De to partienes representanter sa til NTB at de ikke har tatt endelig stilling til å støtte et forslag fra Sosialistisk Venstreparti om å hente tilbake utsendte asylbarn.

Les også

Mer om

  1. Innvandring
  2. Solberg-regjeringen

Flere artikler

  1. Krever skriftlig svar fra Anundsen om asylbarna

  2. Anundsen kan bli nødt til å hente utsendte asylbarn tilbake

  3. Asylbarna: Venstre-Trine vil ikke svare på om hun føler seg lurt

  4. Ellingsen: Frp kan snu i asylbarnsaken

  5. Anundsen refses foran full stortingssal

  6. Advarer KrF og Venstre mot å blande kortene om asylbarna

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder