LUKSUSHOTELL: First House sendte blant annet inn regninger for påkostede middager på Stordalen-hotellet The Thief i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell , NTB scanpix

First House spiste softis med strø på skattebetalernes regning

Fylkeskommunen i Telemark betaler for at PR-byrået spiser middag på Grand hotell i Oslo og drikker Red Bull.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

NRK har gått gjennom regningene First House har fått refundert av Telemark fylkeskommune. Her kommer det frem av PR-toppene har latt seg påspandere en rekke kulinariske opplevelser.

Siden juni 2013 har fylkeskommunen og Innovasjon Norge hatt en kontrakt på seks millioner kroner med First House. PP-byråets oppgave har vært å skaffe Telemark nye arbeidsplasser innad i en til fem større nye bedrifter. Prosjektet heter «Invest in Telemark». Men – på de to årene som har gått, er det ikke blitt opprettet en eneste arbeidsplass, ifølge NRK.

Les også: Maktkvinnene sa nei til First House

Snickers og ostepølse

I løpet av samme periode har de likefullt sendt inn regninger for alt fra middager på velrennomerte restauranter som Grand og The Thief, til mindre enkeltkvitteringer for softis med strø og Red Bull på den lokale Shell-stasjonen. Alt skal ha blitt konsumert i forbindelse med det to år lange rekrutteringsprosjektet. En Snickers, en Polly-bar og en ostepølse er også ført i regnskapet.

– Når ting skjer utenfor Oslo, leverer First House regning på mat og drikke, sier Evy-Anni Evensen, fylkesrådmann i Telemark, til NRK.

Hoksrud drakk Cola

NETTVERKSSJEF: Administrerende direktør og partner i First House. Foto: First House ,

Under en helaften på Lofoten fiskerestaurant på Aker brygge i Oslo, drakk og spiste de ni deltakerne for til sammen 13.142 kr, skal regningen vise. Her skal både daværende statssekretær Bård Hoksrud (Frp), Kåre Fostervold (Frp) og Bjørn Richard Johansen fra First House ha vært til stede. De ni personene drakk 18 enheter alkohol i tillegg til tre flasker Riesling.

Hoksrud presiserer overfor NRK at han drakk Cola. Han konstaterer også at resultatene fra First House-prosjektet i Telemark er uteblitt.

Les også: First House kontaktet i sykehusstriden i Molde/Kristiansund

På spørsmål om hvorfor fylkeskommunen dekker slike tilstelninger, svarer fylkesrådmann Evensen:

– Middager er spesielt. Det er bestilt og avtalt med oss utenom kontrakten for nettverksbygging.

First House-sjef Per Høiby sier PR-byrået har beklaget den negative oppmerksomheten saken har fått overfor fylkeskommunen.

– Vi ser at det var uheldig og umusikalsk å fakturere småutgifter som for eksempel mat på vei til møter i et så omfattende prosjekt. Dette burde vi ha fanget opp selv, sier Høiby.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder