Drapsalarmen på Hellerud:
Avdødes bil forsvunnet- politiet ber om tips

Politiet i Oslo har slått full drapsalarm etter at en mann i
50-årene ble funnet død i sitt eget hjem av familien. Politiet bekrefter at mannens bil er savnet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Politiet ble varslet om dødsfallet like etter klokken 16 torsdag ettermiddag. I løpet av kvelden foretok krimteknikere undersøkelser på stedet og liket av mannen ble fraktet bort.

Fredag formiddag opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid at politiet etterforsker saken som drap.

Vitner forteller til VG at boligen var rasert. I tillegg forteller et vitne at bilen til fornærmede, en liten hvit bil, ikke stod på parkeringsplassen slik den pleier å gjøre.

BER OM TIPS: Politiet har ikke funnet avdødes bil, som er av typen Toyota Auris 2013-modell. Politiet ber om at tips om bilen gis til telefon 22669600 eller kriminalvakten.oslo@politiet.no Foto: POLITIET

Metlid ønsket ikke å kommentere opplysningen fredag formiddag, men i en pressemelding sent på ettermiddagen bekrefter politiet at bilen ikke er funnet, og at det er snakk om en hvit Toyota Auris-2013-modell.

Politiet skriver i en oppdatering til pressen at de har mottatt en foreløpig obduksjonsrapport, som underbygger at det dreier seg om en drapssak.

– Det var familien til mannen som ringte politiet omkring klokken 16.10 i går, sier Metlid under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

– Skjønte at noen var død

Hun opplyser samtidig at den avdøde mannen i 50-årene bodde alene på adressen der han ble funnet.

Det er ikke kjent om politiet har pågrepet noen som knyttes til drapssaken.

På andre siden av huset gjøres det gravearbeid. To av arbeiderne har gitt forklaring til politiet og forteller VG at de har jobbet på området i halvannen uke.

– Jeg skjønte med en gang at noen var død. Familien gikk inn i leiligheten, og vi hørte masse skrik og gråting. Det var kaos her en stund, sier arbeiderne til VG.

– DREPT: Politiet mener at mannen i 50-årene som ble funnet død på Hellerud i Oslo ble drept. Torsdag kveld ble han båret ut av boligen sin i en likpose. Foto: Tore Kristiansen

De aktuelle vitnene har også forklart til politiet at boligen var rasert.

– Vi har ikke sett noen gå inn der mens vi har jobbet, og vi har holdt på her i halvannen uke, sier arbeiderne.

Foreløpig obduksjonsrapport klar

– Mannen skal ha blitt sett omtrent klokken 12 på dagen i går. Dersom man vet noe om dette eller har noen antakelser om hva som har skjedd, er dette av stor interesse for politiet, sier Metlid.

I 16.30-tiden opplyser Oslo-politiet at den foreløpige obduksjonsrapporten underbygger at de står overfor en drapssak. De ønsker ikke å kommentere rapportens funn ytterligere.

De bekrefter også at de ønsker tips og opplysninger om mannens bil, som fortsatt ikke er funnet. De sier at alle opplysninger om bilen, en hvit Toyota Auris 2013-modell, er av interesse.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder