FORTJEN DET!: Demonstrantene ble godt passet på av politiet, over 100 meter fra Nobelinstituttet. Foto: Scanpix

Demonstrerer mot Obama: - You won it, now earn it

Demonstrantene er på plass

(VG Nett) Demonstrantene er på plass utenfor hvert eneste av USAs president Barack Obamas stoppesteder i hovedstaden.

  • Hanne Kristine Fjellheim
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- You won it, now earn it, står det på de store bannerne demonstrantene holder opp i det de roper slagordene sine.

Nobelinstituttet var det første stedet presidenten stoppet, og allerede der hadde en gruppe demonstranter samlet seg. De ropte slagord og viftet med bannere utenfor Nobelinstituttet.

Men det var ingen fare for at Obama skulle forstyrres av demonstrantene. Politiet har nemlig plassert dem langt utenfor hørevidde.

SE BILDESPESIAL HER!

LES OGSÅ:Her møter Obama og Stoltenberg pressen

PROTOKOLL:Send inn ditt Obama-bilde her og fortell om din Obama-opplevelse

- Norge ut av Nato

Også utenfor regjeringsbygget hadde en rekke personer fra Blitz-miljøet, ledet an av Stein Lillevolden, samlet seg da Obama ankom torsdag formiddag. De ropte «Norge ut av NATO, NATO ut av verden» og «Det afghanske folk betaler prisen».

Flere grupperinger varslet demonstrasjoner rundt presidentens besøk i Oslo, men politiet i Oslo bekymrer seg torsdag formiddag ikke for at det vil bli opptøyer.

- Vi er ikke bekymret for at det skal skje, vi har hatt en god dialog med de som skal demonstrere hele veien, og de skal selvfølgelig få ytre sin mening. Vi har tillit til at de vil oppføre seg ordentlig, også Blitz-demonstrantene, sier kommunikasjonsrådgiver i Oslo politidistrikt, Martine Laeng, til VG Nett.

LES OGSÅ:Michelle Obama kjørte rett i kjelleren til tebesøket

LES OGSÅ:Viste presidenten utsikten over Oslo fra kontoret

Godt forberedt

Men politiet har likevel forberedt seg godt i tilfelle det skulle bli opptøyer i hovedstaden i forbindelse med presidentens besøk.

- En ting er hva vi er forberedt på, der er svaret ja. Om hva vi forventer er svaret nei. Vi forventer ikke at det skal bli bråk under fredsprisutdelingen, men vi er nødt til å ta noen grep på forhånd hvis noen mot formodning ikke skulle skjønne hva som er vitsen med en fredspris, sa innsatsleder Thor Langli i Oslo politidistrikt for to uker siden.

LES OGSÅ:Obama: - Styrkende virkning på verden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder