VENNER: Rettspsykiater Torgeir Husby har sammen med Synne Sørheim avgjort at Anders Behring Breivik er utilregnelig. Samtidig er han venn av Karl Heinrik Melle som skal gå gjennom rapporten. Foto: FRODE HANSEN / VG

Kommisjonen mener Melle er habil i Breivik-saken

Den rettsmedisinske kommisjonen mener selv at Karl Heinrik Melle er habil til å lede gjennomgangen av Breivik-rapporten.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Den rettsmedisinske kommisjon ble i går bedt av Oslo tingrett om å redegjøre for habiliteten til lederen av sin psykiatriske gruppe, Karl Heinrik Melle.

Årsaken er rettspsykiater Torgeir Husby og Melle er venner. I et intervju i Dagbladet i 2009 omtalte Husby selv Melle som «en nær kollega og en av mine nærmeste venner».

RETTEN AVGJØR: Oslo tingrett tar den endelige avgjørelsen rundt habiliteten til Karl Heinrik Melle. Foto: RONALD JOHANSEN

Kommisjonen mener imidlertid at Husby er habil.

- Vi holder fast ved den tidligere vurderingen om at de sju medlemmene i kommisjonen, som selv sa de var habile, fortsatt er det og i stand til å behandle rapporten fra Torgeir Husby og Synne Sørheim, sier leder for Den rettsmedisinske kommisjon Tarjei Rygnestad til NRK.

Det er Oslo tingrett som avgjør hvorvidt Karl Heinrik Mell kan delta i gjennomgangen av rapporten fra Husby og Sørheim. Etter at rettsmedisinsk kommisjon nå har gitt sitt syn på saken, vil spørsmålet bli drøftene med partene.

Det er ventet at habilitetsspørsmålet vil bli avgjort av retten en av de neste dagene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder