SKUTT I BILEN: Imran Saber ble skutt mot mens han satt i bilen sin ved Jordal skole i Oslo søndag kveld. Flere skudd ble løsnet da han skal ha prøvd å flykte. Foto: Trond Solberg

Én pågrepet etter skuddene mot Imran Saber

(VG Nett) Mannen er siktet for for medvirkning til drapsforsøket på Jordal i Oslo. Politiet mener flere står bak.

  • Erik Samland
  • Hans Henrik Torgersen
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Personen ble pågrepet i et annet distrikt onsdag morgen.

- Mannen ble pågrepet ved 08-tiden onsdag, sier Hanne Kristine Rohde, leder ved volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.

- Vi har grunn til å tro at flere personer medvirket til drapsforsøket, sier Rohde, og legger til til at den pågrepne er svært godt kjent av politiet.

Syv skudd

Søndag kveld ble Saber skutt mot syv ganger ved Jordal skole i Oslo, i det politiet mener er et nøye planlagt og kaldblodig drapsforsøk.

Imran Saber ble avhørt av politiet tirsdag. Hanne Kristine Rohde vil ikke si om hans forklaring var medvirkende til at det ble gått til pågripelse onsdag morgen.

- Det er etterforskningen, både teknisk og taktisk, som har ledet opp mot denne pågripelsen. Vi utelukker ikke at det kommer flere pågripelser, sier Rohde.

Hadde ikke skuddsikker vest

På spørsmål om Saber selv har bistått politiet, sier politiinspektøren følgende:

- Han er ikke utstrakt villig til å bistå politiet. Det eneste jeg vil si fra forhørene med ham er at spekulasjonene i media om at han hadde på seg skuddsikker vest ikke stemmer.

Politiet har tidligere opplyst at Saber hadde på seg skuddsikker vest da han troppet opp til det som skal ha vært et avtalt møte på Oslos østkant.

Den skadede 32-åringen ble truffet av flere skudd. Han er kjent som David Toskas «høyre hånd», «finansministeren», eller gjerne bare «Skrue». Han ligger nå på Ullevål universitetssykehus, men tilstanden er ikke livstruende.

Profil i gjengmiljøet

32-åringen er innblandet i en rekke konflikter med andre kriminelle, blant annet i gjengmiljøet.

- Han har mange fiender, sier en politikilde til VG Nett.

32-åringen har mange venner i den norsk-pakistanske B-gjengen, og ble blant annet avbildet sammen med flere av disse da gjengbrødrene møtte fotballstjernen Pelé for tre år siden.

For snaue tre måneder siden ble det avfyrt flere skudd i en boligoppgang på Tøyen i Oslo. Politiet gikk da ut fra at 32-åringen var målet, selv om døren som ble truffet tilhørte naboleiligheten hvor det for tiden ikke bodde noen.

VITNE: - Så gjerningsmannen i øynene før han skjøt Skrue

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder