FERSK MÅLING: Det kan bli katastrofevalg for partileder Jonas Gahr Støre og Ap. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Ras på meningsmåling for regjeringspartiene og Ap

Regjeringspartiene samlet og Ap går tilbake henholdsvis 9 og 8 prosentpoeng sammenlignet med forrige kommunevalg på en meningsmåling i Dagbladet.

NTB

Det er Ipsos som har gjennomført den ferske målingen på oppdrag for Dagbladet blant 962 personer i perioden 24. til 26 juni.

Resultatene er verst for Arbeiderpartiet, som med 25,3 prosent av stemmene går 7,7 prosentpoeng tilbake, sammenlignet med kommunevalget i 2015.

– Det går mot et katastrofevalg for Ap dersom de får slike tall valgnatta, sier målingsansvarlig Mats Motrøen i Ipsos MMI til Dagbladet.

les også

Høyre-bom i Bergen: Elendige tall i Ernas hjemby

Regjeringspartiene har ikke klart å dra nytte av dette: Høyre får en andel på 19,9 prosent av stemmene og går 3,3 prosentpoeng tilbake, mens Frp ligger på stedet hvil med sin prosentandel på 9,6. Venstres støtte er nesten halvert, fra 5,5 prosent ved valget i 2015 til 2,9 prosent på målingen, og KrF får bare 2,2 prosents oppslutning, tilbake hele 3,2 prosentpoeng.

Det er Senterpartiet som har tatt størst andel av velgerne: Partiet er fram 4,5 prosentpoeng på målingen til 13 prosent, mens Rødt får 5,1 prosent av stemmene, fram 3,1 prosentpoeng.

les også

Ny bunnrekord for Frp på Vårt Land-måling

Også SV har framgang, fra 4,1 ved kommunevalget 2015 til 7 prosents oppslutning på målingen

Bompengepartiet FNB debuterer med 6 prosent av stemmene, mens MDG nærmest ligger stille med nedgang på 0,2 prosentpoeng til oppslutning på 4 prosent.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder