NHO-topp: - Kveldens debatt skaper politikerforakt

ARENDAL (VG) Det gikk hett for seg da partilederne barket partilederne sammen i en knallhard debatt. Men partilederne ble mer opptatte av å angripe hverandre enn å trekke de store linjene, ifølge leder Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

– I kveld ble jeg trist. Dette skulle være en partilederdebatt som skulle opplyse folk om hva som skiller de ulike partiene. I stedet ble det en debatt som skaper politikerforakt. Jeg skjønner godt de som er i tvil om de skal stemme i år. Jeg er i tvil selv, sier han til VG.

Under debatten gikk det heftig for seg, spesielt om bompenger og klima, der det haglet angrep fra og til alle kanter.

Lier-Hansen har vært statssekretær for Ap og leder idag den største foreningen i arbeidsgivergiganten NHO.

– Partilederne slår hverandre i hue med tall og detaljer, som folk ikke har sjanse til å forstå eller sette inn i en sammenheng. De evner ikke å trekke de store linjene, som vi som nasjon er nødt til, mener han.

SKUFFET: Stein Lier-Hansen, leder i Norsk Industri. Foto: Frode Hansen

Han sikter blant annet til nærings- og klimapolitikken der han sier det er flere store linjer vi er avhengige av å trekke

– Å fikse overgangen fra en olje- og gassindustri, som fortsatt vil skape arbeidsplasser og oljepenger til landets unge, til å skape teknologibaserte grønne fremtidsarbeidsplasser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder