BLANKT: Slik så det ut på E6 ved Snåsavannet søndag morgen. Foto: Statens Vegvesen

Vanskelige kjøreforhold langs E6: Oppfordrer å la bilen stå

Glatte veier skaper utfordringer for bilførere i Trøndelag. I flere fylker kan det bli speilblankt de neste dagene.

Glatte veier skapte søndag morgen trøbbel for redningsmannskaper, som slet med å holde seg på beina da de rykket ut til en trafikkulykke ved Nesbrua i Grong kommune i Trøndelag.

Meteorologene ber på Twitter bilførere i Trøndelag om å være forsiktige, og opplyser om at det kan komme regn som fryser på bakken.

– Ulykken skjedde på E6, det er særlig Vegset, Snåsa og nordover, samt på fylkesveier hvor det kan være utfordrende kjøreforhold, sier trafikkoperatør Eirik Meyer Jensen ved Veitrafikksentralen.

Utfordrende værforhold

I de to kommunene Grong og Snåsa er det utfordringer med nedbør som fryser, ifølge trafikkoperatør Eirik Meyer Jensen.

Jensen opplyser om at alt av mannskap er ute og strør, men at det er utfordrende ettersom det regner.

– Vi håper det bedrer seg utover dagen. Det er meldt nedbør utover dagen. Det er utfordrende når temperaturen ligger på rundt null grader, med litt mildvær i lufta men at det er kaldt ellers, sier han.

Meteorolog Charalampos Sarchosidis ved Meteorologisk institutt advarer også om at mildværet kan skape problemer på fjellovergangene.

– Det vil ikke bli så kaldt på fjellet i dag og i morgen, og det kan gi glatte veier. Det kan også bli en del slaps på fjellovergangene, sier han til NTB.

Politiet oppfordrer på Twitter til å la bilen stå.

Slik ser det ut på E6 ved Fjerdingen i Grong nå:

Glatte veier fremover

Lørdag ettermiddag ble det meldt om glatte veier i Oppland. Statens vegvesen skriver på Twitter søndag formiddag at det i hovedsak er greie kjøreforhold på riks- og fylkevegene, men at det kan være glatte partier på sistnevnte.

Glatte veier ser det også ut til å bli fremover.

– Det som kan forekomme selv om det ikke blir kaldere luft, er at regn stedvis kan fryse på om natten. Blant annet i indre strøk av Buskerud, Hedmark og Oppland, der det blir et lettere skydekke, sa Rafael Escobar Løvdahl til VG lørdag.

les også

Slik blir juleværet: – Ingen snø i sikte

Tidligere i helgen opplevde mange bilførere trøbbel på veiene, grunnet underkjølt regn. Lørdag ble det pgså sendt ut gult farevarsel for is i flere fylker.

Såpeglatt vei skapte problemer for flere sjåfører og fotgjengere:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder