PÅ: Bryteren sto på i Oslo rådhus mellom 20.30 og 21.30 lørdag kveld.

PÅ: Bryteren sto på i Oslo rådhus mellom 20.30 og 21.30 lørdag kveld. Foto: Andrea Rognstrand, VG

Miljøhovedstadens rådhus opplyst under «Earth Hour»: – En beklagelig misforståelse

Oslo er utpekt til europeisk miljøhovedstad 2019. Da verden slo av lyset i symbolsk markering lørdag, lyste rådhuset opp.

– Bli med å slukke lyset i en time for å vise at vi står sammen om å bekjempe klimaendringene, heter det på nettsidene til «miljøhovedstaden», som ligger under Oslo kommune.

Rådhusforvalter Marit Jansen sier til VG at lyset skulle ha vært skrudd av og at det er noe de har pleid å gjøre i forbindelse med «Earth Hour» de siste årene. Bryteren hos rådhuset skulle ha vært skrudd av manuelt.

– Da har det vært en beklagelig misforståelse hos oss at vi ikke har slått av lyset for å markere «Earth Hour» i år. Det skulle ha vært slått av, sier Jansen når VG ringer henne en snau halvtime etter at den symbolske markeringen er over.

VG har ikke lyktes i å komme i kontakt med byrådsleder Raymond Johansen (Ap) eller miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) lørdag kveld.

MØRKLAGT: Rett over klokken 21 lørdag var det mørkt på Slottet. Foto: Andrea Rognstrand, VG

«Earth Hour» startet i Sydney i 2007 som en markering for miljøet.

Markeringen skal øke bevisstheten rundt klimaproblematikken ved å få privatpersoner, virksomheter, myndigheter og organisasjoner til å slå av elektrisk lys i en time, heter det på miljøhovedstadens nettsider.

Se bildene fra «Earth Hour» 2019:

LONDON: «Earth Hour» i London 2019. Foto: David Parry / PA Wire

BERLIN: Nederste bildet viser Brandenburg Gate i Berlin under «Earth Hour». Foto: Fabrizio Bensch / Reuters

PARIS: Bildet øverst er et illustrasjonsbilde. Bildet nederst viser Eiffeltårnet under «Earth hour» 2019. Foto: Geoffroy Van Der Hasselt / AFP

MOSKVA: Nederste bildet viser Vasilij-katedralen. Foto: ALEXANDER NEMENOV / AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder