MÅTTE FLY: Heidi Othelie Lund (21) måtte finne en alternativ måte å komme seg hjem fra Danmark på da hun ikke kom ut av landet uten pass.

Heidi (21) skulle hjem fra København - kom ikke på bussen uten pass

Heidi og kjæresten var på vei hjem fra nyttårsferie i København. Da hun ikke hadde pass å vise fram på bussen, fikk hun ikke bli med.

  • Runa Røed

Artikkelen er over tre år gammel

– Det ble veldig mye stress med å finne en måte å komme hjem på. Jeg synes det burde vært bedre informert om, sier Lund til VG.

Etter å ha feiret nyttår i København med noen dagers byferie i etterkant, skulle Heidi og kjæresten Kristian hjem torsdag kveld. Det skulle vise seg å bli vanskelig. Da de gikk ombord i bussen som skulle ta de hjem via Sverige, fikk de beskjed om å vise identifikasjon.

Husker du? Anders og Peder hadde ikke pass - fikk ikke bli med Nettbuss hjem

– Jeg viste bankkort, som har norsk personnummer og fødselsdato. Men det var ikke godt nok, jeg fikk beskjed om å vise passet mitt, forteller Heidi.

Grunnen er den skjerpede grensekontrollen som også gjelder de nordiske landene. Ifølge politiets nettsider kan man bli bedt om å vise pass eller førerkort som voksen reisende. Det var nytt for Heidi.

– Jeg hadde ikke fått med meg de reglene. Vi ringte noen venner i København og fikk sove der, men det ble mye stress med å finne en alternativ rute, sier Heidi.

Politidirektoratet om grensekontroll: – Ha med pass

For Heidi og Kristian ble løsningen å ta fly hjem. Hun stusser likevel over at de på så enkelt vis kom seg ned til Danmark, også da gjennom Sverige.

– Jeg tenkte de samme reglene gjaldt begge veier. Vi hadde jo kommet oss hele vieen ned, forteller hun.

Politiet opplyser på sine nettsider at man kan bli bedt om å fremvise pass eller førerkort, og politiet selv anbefaler alle reisende å ha med pass.

Les også

Mer om

  1. Reise
  2. Pass

Flere artikler

  1. Innfører permanent passkontroll inn og ut av Schengen

  2. Danmark vil innføre grensekontroll mot Sverige

  3. Svensk ektepar (80) nektet drømmecruise til Nordkapp - manglet gyldig pass

  4. Nå kan du besøke kjæresten i Danmark

  5. Sverige forsterker grensekontrollen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder