Kart

Kastet 15 kilos stein fra bro – siktet på vekterbil

Politiet har pågrepet tre ungdommer på Vestli i Oslo,
mistenkt for å ha kastet en femten kilos stein fra en bro og siktet på en vekterbil natt til søndag.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det var kun flaks som gjorde at den ikke traff bilen midt i frontruten. Hadde den gjort det kunne det gått virkelig ille, sier operasjonsleder Cathrine Sylju i Oslo politidistrikt til VG.
Det var vekteren selv som meldte fra til politiet i Oslo like etter klokken 02.00 natt til søndag.

Etter søk i området ble tre ungdommer pågrepet. Flere ungdommer ble også kjørt hjem til foreldrene sine.

Tente på søppelkasser

Klokken 01.30 natt til søndag fikk politiet meldinger om at søppelkasser var satt i brann på Stovner-senteret i Oslo. Da de ankom stedet var det rundt 15 ungdommer der.
– Det var ganske amper stemning og flere av disse hadde en oppførsel vi ikke synes er akseptabel. Det var ikke fysisk, men gikk på det verbale. Ungdommene er bortvist fra stedet, sier operasjonsleder Cathrine Sylju i Oslo politidistrikt til VG.

Politiet sier til VG at de mener det er de samme som tidligere på kvelden ble bortvist fra Stovner-senteret i Oslo, hvor det var satt fyr på søppelkasser.

Etterforsker saken

Ungdommene blir også anmeldt for å ikke etterkomme pålegg.

Politiet sier til VG at de håper etterforskningen vil kunne bringe på det rene om de også var involvert i lignende steinkasting natt til lørdag.

Også natt til lørdag brant det i søppelkasser på senteret. Da kastet ungdommer stein, først etter vekteren som ankom umiddelbart, så på politi- og brannbilene som kom etter. Ingen personer ble truffet av steinene.

Ungdommene løp da til skogs etter steinkastingen, og ingen ble pågrepet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder