- SÅ KVINNE: Marcus Calvert (t.v) så en kvinne som sto og kledde av seg ved skolen der det søndag morgen ble funnet en naken, død kvinne. Foto: Bjørnar Tommelstad/ Scanpix

Vitne til VG Nett: - Jeg så en kvinne kle av seg ved skolen

(VG Nett) Da Marcus Calvert (16) og kameraten hans gikk forbi Tokerud skole etter midnatt, oppdaget de plutselig en kvinne få meter fra dem.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Like før klokken 08.30 søndag morgen fant to turgåere en naken kvinne som lå død på asfalten utenfor Tokerud skole på Stovner. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig.

Politiet har ennå ikke identifisert kvinnen, som har norsk-etnisk utseende og er middelaldrende.

HAR DU OPPLYSNINGER OM DENNE SAKEN?Kontakt VG Netts journalister her

- Vi har ikke fått kjennskap om noen som er savnet i området som kan passe denne beskrivelsen, sier etterforskningsleder Morten Wik til VG Nett.

Den døde kvinnen ble funnet bare noen få meter fra skolebygningen.

LES OGSÅ:Naken kvinne funnet død i skolegård i Oslo

VG Nett snakket med 16 år gamle Marcus Calvert og kameraten hans like før de tok kontakt med politiet for å fortelle om det de har sett.

Guttene sier at de gikk forbi Tokerud skole da de var på vei fra t-banestasjonen på Stovner like etter midnatt natt til søndag. Rett ved skolebygningen - bare noen få meter fra stedet hvor en middelaldrende kvinne senere ble funnet død - sto en kvinne og kledde av seg, ifølge guttene.

LES OGSÅ:Politiet etterlyser vitner etter funn av død kvinne

Artikkelen fortsetter under bildet

LETTE I CONTAINEREN: Krimteknikerne fant gjenstander i containeren like ved stedet hvor turgåere fant liket av en kvinne tidlig søndag morgen. Foto: Roar Dalmo Moltubak

VGTV:Mats passerte stedet få timer tidligere: - Det var helt stille

- Kastet klærne i en container

De tror at kvinnen kunne være rundt 50 år.

- Hun sto og kledde rolig av seg klærne, plagg for plagg, og kastet dem i en container ved skolen, forteller Calvert til VG Nett.

De sier at de stusset over det kvinnen gjorde, men at de ikke bet seg videre merke i det.

- Vi så på hverandre og sa: «Jøss. Dette er ikke noe man ser hver dag». Så tenkte vi ikke mer over det før vi så på nettet at en kvinne var funnet død utenfor skolen, sier guttene.

De to guttene passerte kvinnen med bare rundt fem meters avstand før de fortsatte oppover stien og hjemover.

Politiet var fortsatt på stedet ved 14-tiden søndag. Da hadde kriminalteknikere i hvite kjeledresser jobbet på stedet i flere timer.

Da VG Nett kom til stedet like før klokken 10 søndag morgen, lå kvinnen fortsatt naken og utildekt utenfor skolen. Senere ble det satt opp et telt rundt den døde kvinnen for å skjerme for innsyn.

- Interessante opplysninger

Etterforskningsleder Morten Wik synes det guttene forteller, er interessant. Oslo-poltiet gikk søndag ettermiddag aktivt ut og etterlyste vitner i saken.

- Dette er interessante opplysninger. Vi vil kalle inn guttene til avhør og be dem om å fortelle det de så, sier Wiik.

Han ønsker ikke å si noe om kvinnen som er funnet hadde synlige skader på kroppen.

Like før den døde kvinnen ble kjørt vekk fra stedet, viste krimteknikerne på stedet stor interesse for containeren som sto plassert like ved skolebygningen. Det ble også hentet ut gjenstander som ble lagt i en pose og tatt hånd om av politiet på stedet.

Artikkelen fortsetter under bildet

UTRYKKNING: Store politistyrker rykket ut til Tokerud skole etter at en naken kvinne var funnet død søndag morgen. Foto: Scanpix

- Redd for at det er noen jeg kjenner

I nabolaget er folk rystet over funnet av den døde kvinnen.
Mens politiet sperret av området og et helikopter fløy lavt over nabolaget, sto naboene og fulgte med på politiarbeidet fra verandaene sine og området utenfor politisperringene.

Wenche Solveig Melbye har jobbet på skolen der kvinnen ble funnet i over 30 år.

- Dette er helt forferdelig. Det er et rolig og fint område. Nå går jeg bare rundt og lurer på om dette kan være en av mine elever eller naboer, sier hun til VG Nett.

Guttene som passerte stedet ved midnatt, synes det er ubehagelig å tenke på hva som kan ha skjedd med kvinnen de så kle av seg klærne sine.

- Vi syntes det var rart at hun gjorde det hun gjorde. Men vi tenkte ikke på at hun kunne dø.

Politiet kan foreløpig ikke bekrefte om det er den døde kvinnen som guttene kan ha sett.

Kvinnen vil bli obdusert i løpet av dagen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder