HUNDRETUSENER MØTTE OPP: 25. juli strømmet det flere hundre tusen mennesker til Rådhusplassen for å minnes ofrene for terroren. På årsdagen for terroren på søndag holdes en minnekonsert på samme sted, og det er ventet stor pågang. Foto:

Telenor varsler mobilkaos under minnekonserten

(VG Nett) Telenor føler seg sikre på at de ikke har kapasitet til å takle folkmengdene som skal minnes ofrene etter 22. juli på Rådhusplassen søndag.

  • Eva-Therese Loo Grøttum
  • Monica Iren Solberg Susegg

Artikkelen er over syv år gammel

- Vi har ingen garantier for at mobilnettet kommer til å holde, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen til VG Nett.

Søndag skal ettårsdagen etter terrorangrepene mot Oslo og Utøya markeres over hele Norge. Markeringen i Oslo skal avsluttes med en minnekonsert på Rådhusplassen, hvor det er anslått at så mange som 100.000 mennesker vil møte opp.

Under rosemarkeringen i Oslo sentrum få dager etter angrepet, møtte flere hundre tusen mennesker opp.

Press på 3G-kapasiteten

- Bare i området rundt Aker Brygge har vi åtte lokasjoner for 3G-nettet og syv for GSM-nettverket. Dette er maks kapasitet. Blir det slik det er anslått; hundre tusen mennesker på Rådhusplassen, så kommer ikke dette til å gå, slår Amundsen fast.

Han peker på at mange ikke bare vil bruke telefonene sine til å ringe, men også til å laste opp bilder i sosiale medier.

- Problemet er at nå sender vi ikke bare SMS og ringer. Alle skal streame videoer og laste opp bilder, sjekke Facebook og Twitter, sier han.

Direktesending på VGTV hele dagen

Konserten på Rådhusplassen er det avsluttende arrangementet på årsmarkeringen. Blant artistene som skal spille er Bjørn Eidsvåg, deLillos, Karpe Diem, Kringkastingsorkesteret, Lillebjørn Nilsen og Vinni & Halvdan Sivertsen.

Les også: Disse skal spille på minnekonserten

Det er i tillegg spekulasjoner om at superstjernen Bruce Springsteen vil spille noen sanger til minne om ofrene for terroren. Muligheten for at han dukker opp bidrar trolig til å trekke enda mer mennesker.

I hele morgen vil VGTV sende direkte fra de store minnemarkeringene i Oslo og Hole.

Mer om

  1. 22. juli

Flere artikler

  1. 20.000 på Rådhusplassen - mange flere på vei: 69 år gamle Eilev har ventet i tre timer

  2. Her kan du følge minnemarkeringene

  3. Er dette Bruce Springsteen på vei inn?

  4. Fortsatt ubekreftet om «The Boss» spiller i kveld

  5. Varsler flom på Vestlandet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder