MER UNDERVISNING: Høyres Linda Helleland vil at elevene som henger etter i norsk, matematikk og engelsk skal gjennomføre obligatorisk intensivkurs. Foto: KNUT ERIK KNUDSEN/VG

Høyre vil ha mer skole for de skolesvake

Høyre foreslår å gi de svakeste elevene en ekstra uke intensivundervisning i sommerferien for å forberede dem til ungdomsskolen eller videregående opplæring.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Det er viktig for Høyre å satse på de elevene som blir hengende etter. Vi ønsker at de skal få den nødvendige basiskunnskapen før de går videre i utdanningsløpet, sier nestleder i Høyres programkomité, Linda Helleland, til NTB.

I utkastet til nytt Høyre-program foreslår hun obligatorisk intensivkurs for dem som henger etter i fagene norsk, matematikk og engelsk ved overgangen fra barneskole til ungdomsskole og fra ungdomsskole til videregående opplæring.

Helleland tror det vil redusere frafallet i den videregående skolen. Rundt 70 prosent av elevene fullfører i dag hele utdanningsløpet.

- Vi vil være ambisiøse på elevenes vegne og setter som mål at 90 prosent av alle elever skal fullføre og bestå videregående skole, sier Helleland.

Tirsdag presenterer partiets programkomité alle sine forslag til nytt Høyre-program.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder