FULL TANK: Frp-politiker Sylvi Listhaug fylte bensin på sin Ford Expedition 2003-modell under partiets landsmøte på Gardemoen i helgen. Foto: Krister Sørbø

Ler av klimahysteri

(VG Nett) Frp-Sylvis bensintørste amerikaner er miljøvernminister Erik Solheims mareritt.

  • Lars M. Glomnes
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Oslos sosialbyråd, som for tiden er ute i fødselspermisjon, har likevel ikke snev av dårlig samvittighet.

Sylvi Listhaug sier de rødgrønnes klimapolitikk er en dekkoperasjon. Nå gir hun full gass tilbake.

- Jeg synes det er kommet flere og flere argumenter for å være kritisk til den propagandaen regjeringen leverer. Det er ikke bevist at menneskelige CO2-utslipp fører til klimaendringer. Det er først og fremst en unnskyldning for å innføre mer skatter og avgifter, sier Listhaug til VG.

- Kvasivitenskap

På landsmøtet i helgen diskuterte Fremskrittspartiet et forslag om å skjerpe tonen mot regjeringen og de andre partiene på Stortinget.

Finnmark Frp fremmet et forslag om å gå enda sterkere til angrep på FNs klimapanel, og deres konklusjon om at klimaendringene er menneskeskapte.

Arne Sortevik og Jan H. Fredriksen hevdet at klimapolitikken hviler på et kvasivitenskapelig grunnlag, mens energi- og miljøpolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen, advarte mot å avvise alt vitenskapelig grunnlag for klimapolitikken.

Forslaget ble til slutt oversendt stortingsgruppen, og Listhaug ber partifellene om å ta styringen.

- Vi bør bli tydeligere på at det er mange som mener at det er overdrevet, og tydeligere på å vise at dette er et virkemiddel for å innføre nye avgifter, sier hun.

Miljøversting

Selv kjører Listhaug det Erik Solheim trolig ville kalt en miljøversting av en bil.

Hennes Ford Expedition fra 2003 ble først hentet til Norge og registrert som liten lastebil, før Listhaug og ektemannen kjøpte den og omregistrerte den til familiebil.

- Denne bilen koster to-tre hundre tusen i USA, men i Norge koster den nesten en million bare i avgifter. Det er helt sprøtt.

- Er det ikke veldig miljøfiendtlig, å kjøre rundt i denne?

- Nei, dette er en bil som er fullstendig lovlig i USA, der de også har miljølover, sier hun.

- Dødsfeller

Oslo-politikeren sier flere nordmenn burde hatt bil som henne:

- I Norge kjører familier rundt i dødsfeller fordi de ikke har råd til sikre biler. Med den veistandarden vi har, er det ikke bra nok. Når jeg skal ha to barn i bilen, vil jeg ha en bil jeg kan være trygg i, sier tobarnsmoren.

Ulempen er at den er tørst som en gammel sjømann, og bruker halvannen liter bensin på milen. Det blir fort dyrt.

- Det burde være opprør mot de bensin- og dieselprisene vi har i Norge i dag. Det er ikke alle som kan ta T-banen til jobb, slik Erik Solheim later til å tro, sier Listhaug.

Hun hevder den rødgrønne regjeringen bevisst utnytter klimakampen for å tjene penger på miljøavgifter og skatter.

- Hvis det er så alvorlig som Erik Solheim hevder, bør han slutte å fly verden rundt for å dele ut penger, og heller gå til jobben, sier Sylvi Listhaug til VG og legger til;

- For tre år siden startet de kampanjer for hvit vinter, de to siste årene har vi hatt mer snø enn noen gang. Jeg tror folk ser at dette rett og slett er overdrevet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder