NYTT ÅR: Slik så det ut da fyrverkeriet ble sendt opp i havnebassenget ved Aker Brygge ved midnatt. Foto: Torstein Bøe NTB scanpix

Nok å gjøre for politiet nyttårsaften

Det ser ut til å ha vært en ganske travel nyttårsaften for landets politidistrikt etter flere meldinger om fyrverkerioppskyting på upassende steder.

  • NTB

Artikkelen er over to år gammel

Like før midnatt, selveste nyttårsaften, fikk politiet i Oslo inn melding om en mann som fyrte opp fyrverkeri inne på T-banestasjonen på Grønland.

– Mistenkte blir anmeldt for å ha fyrt opp noen kinaputter eller lignende, og ble bortvist fra området ut natta, opplyser politiet.

Les også: Jenny er årets nyttårsbarn

I Egersund i Rogaland ble en 25 år gammel mann anmeldt etter å ha kastet en rakett inn i en folkemengde i sentrum. Og i Varhaug i samme fylke måtte politiet rykke ut etter meldinger om en guttegjeng som sto bak «uvettig» oppskyting av raketter mot biler, togskinner, personer og husvegger. Politiet svarte med å ta fra dem fyrverkeriet.

I Lofoten i Nordland måtte nødetatene rykke ut da en rakett landet på et nausttak som førte til at bygningen tok fyr. Men brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen.

Ikke alt gikk etter planen da oppskytingen i den australske byen Central Coast gikk av stabelen.

Dødsulykke på E18 i natt: Trebarnsfar mistet livet

Samtidig meldte politiet i Vestfold om en 16-åring som tente på et rakettbatteri og fikk deler av det i øyet. I Kristiansund ble en ung mann skadd i ansiktet etter bruk av fyrverkeri i sentrum. Ellers har det vært få meldinger om skader som følge av fyrverkeri.

Bortsett fra dårlig håndtering av fyrverkeri melder politiet om flere mindre branner, i tillegg til mye fyllebråk, vold og feststøy over hele landet.

Les også: Slik hilser verden 2018 velkommen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder