BRANN: Det brant kraftig i et gatekjøkken i Tønsberg natt til lørdag. Brannvesenet driver nå med etterslukking. Foto: Peder Gjersøe

To bygninger totalskadet i brann

Et gatekjøkken ble totalskadet i en brann i Tønsberg, mens to bygninger i henholdsvis Sandefjord og Trøndelag ble totalskadet i brann. Ingen personer ble skadet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Klokken 01.41 natt til lørdag fikk politiet inn en melding fra AMK om en brann i et gatekjøkken i Jahnsens vei i Tønsberg.

– Vi vet foreløpig ikke noe om årsaken til brannen, men det er gjort observasjoner av en person som løp fra stedet. Politiet har nå igangsatt et søk etter denne personen med ressursene vi har i området, sier operasjonsleder Jarle Hopperstad i Sør-Øst politidistrikt til VG.

– Mistenker dere at brannen er påsatt?

– Det kan vi ikke si sikkert, men det er mistenkelig at en person har løpt fra stedet, sier Hopperstad.

Brannen er nå slukket og åstedet er sikret, opplyser operasjonsleder Øyvind Hammervold. Politi og brannvesen har dratt fra stedet.

Bygget er totalskadet etter brannen. To personer ble evakuert fra et nærliggende hus grunnet store mengder røyk, men brannen spredte seg ikke til andre bygninger.

Ingen personer er skadet i hendelsen.

Klokken 08.15 opplyser politiet til VG om at de fortsatt ikke har pågrepet noen i søket etter personen som skal ha blitt observert løpende fra stedet.

– Vi vet ikke om han har noe med saksforholdet gjøre og vil vurdere taktiske hensyn i løpet av dagen, sier Hammervold.

SØK: Politiet søker etter en person som har blitt observert løpende fra stedet. Foto: Peder Gjersøe

Brann i Sandefjord

Klokken 03.08 fikk politiet i Sør-Øst melding om en annen brann i et bolighus i Raveien i Sandefjord. Boligen var bebodd, men ingen personer var hjemme da brannen oppstod.

– Det kan se ut til at brannen startet i kjelleren, men det er for tidlig å konkludere med noen brannårsak. Når huset er blitt kaldt nok vil vi foreta undersøkelser av stedet, forteller operasjonsleder Hopperstad til VG ved 05.00-tiden lørdag morgen.

Brannen spredte seg ikke til nærliggende bygninger, og er nå slukket.

Klokken 08.15 vet politiet foreløpig ikke hva brannårsaken er. Operasjonsleder Øyvind Hammervold opplyser at åstedet er sikret og de venter på kriminaltekniske undersøkelser.

les også

Desember en av årets mest brannfarlige måneder: Syv har omkommet så langt

Iverksetter etterforskning

Utover morgenkvisten lørdag kom det melding om en ny stor brann.

Klokken 04.00 fikk politiet i Trøndelag melding om at et bolighus tilknyttet en gård sto i full fyr i Bjugn. Det var kraftig vind i området, men brannen har ikke spredt seg til noen nærliggende hus. Huset ble totalskadet i brannen.

– Det skal ikke ha vært folk tilstede i huset. Utrykningsleder for brannvesenet var først på stedet. Han forsøkte å kontakte folk i nabohuset, men det viste seg at de var bortreist, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes til VG.

Rett før klokken 09.00 opplyser operasjonsleder Stig Roger Olsen at brannen ble slukket rett før klokken syv lørdag.

– Det var en brann i samme bolig for 14 dager siden, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen.

Olsen opplyser til VG at politiet har iverksatt etterforskning og vil følge det opp i løpet av dagen for å finne brannårsaken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder