Politiet om skyting i Oslo: Trolig oppgjør i kriminelt miljø

OSLO POLITIHUS (VG) Politiet har identifisert mannen som ligger kritisk skadet på sykehus etter en skyteepisode i Oslo. De mener det trolig er et oppgjør i et kriminelt miljø.

 • Christina Quist
 • Hanna Haug Røset
 • Tore Kristiansen (foto)
 • Jenny-Linn Lohne

Artikkelen er over to år gammel

Mandag ettermiddag fikk politiet bekreftet identifikasjon på mannen som ble skadet i skytingen på Bjørndal i Oslo. Det er snakk om en mann i 30-årene. Han er fortsatt på sykehus, og tilstanden hans er kritisk, men stabil. Hans pårørende er varslet.

Det var i morgentimene mandag at store politistyrker rykket ut til Seterbråtveien på Bjørndal i Oslo etter at vitner hadde meldt fra om skyting på stedet.

I et garasjeanlegg fant de en kritisk skadet mann. Politiet tror ikke at han hadde ligget lenge da han ble funnet rett etter klokka 6.

Mannen fikk livreddende førstehjelp på stedet, før han ble fraktet til Ullevål sykehus. Politiet mener mannen ble skutt i garasjeanlegget. Metlid opplyser til VG at mannen har skuddskader i «veldig sentrale organer».

– Ingen er pågrepet i forbindelse med skytingen, og vi jobber nå med å kartlegge persongalleri og eventuelle gjerningspersoner, opplyser Grete Lien Metlid, sjef for alvorlig kriminalitet i Oslo-politiet til VG.

Politiet legger til at offerets bil, en svart Golf 98-modell, ble funnet i området. De er svært interessert i tips om denne bilen bevegelser. De mener den ble hensatt like ved der skytingen skjedde kort tid etter at skuddene falt.

les også

En person skutt i Oslo

Etterforskes som gjengkonflikt

Bare timer før mannen ble funnet skutt i garasjeanlegget, pågrep politiet tre personer i en bil i Oslo sentrum etter at det var avfyrt skudd på Lambertseter. Litt senere mandag ble to nye personer pågrepet. Til sammen fem personer er siktet for grov våpenovertredelse.

Politiet setter nå de to skyteepisodene i Oslo natt til mandag i sammenheng, og mener de nå står overfor et oppgjør i et kriminelt miljø.

– Vi mener hendelsene som ser ut som en konflikt eller et oppgjør i et kriminelt miljø. Vi har organisert en større innsats nå. Det er ingen grunn til å tro at det er farlig for folk å bevege seg i Oslo, selv om gjerningspersonen ikke er tatt, sier Metlid.

Den skadede mannen på Bjørndal hadde på seg utenlandsk legitimasjon, ifølge politiet.

– Personen var bevisstløs da vi kom til stedet og det ble iverksatt livreddende tiltak. Han er kjørt til Ullevål med kritiske skader. Vi fant skader forenelig med skytevåpen, og muligens annen vold, sa politiets innsatsleder på stedet, Brian Skottnes, til VG.

Skyting tidligere om natten

Politiet fikk meldingen om skuddene på Lambertseter 00.20 natt til mandag. Det var naboer i området som meldte fra om at det var løsnet flere skudd.
– Én patrulje så en bil som passet beskrivelsen og stanset den. Tre personer ble pågrepet da de fant våpen i nevnte bil. Nå holder vi på med undersøkelser på åsted og søk etter bil nummer to, opplyste operasjonsleder Marita Aune i Oslo-politiet natt til mandag.

Politiet tok beslag i to skytevåpen, og mistenker også føreren av bilen for å ha kjørt i påvirket tilstand.

– Vi kommer ikke til å gå inn på hva vi har beslaglagt, utover at det er tatt beslag av våpen og av bilen. De er siktet for brudd på våpenloven, opplyser Metlid.

Metlid ber publikum om hjelp i saken, og ber folk som har opplysninger, video eller bilder fra hendelsene om å melde seg.

Flere artikler

 1. Bjørndal-offer døde av skadene

 2. En person skutt i Oslo

 3. Tre fengslet etter Lambertseter-skyting

 4. Væpnet politiaksjon i Askim

 5. Mann (32) pågrepet etter Bjørndal-drapet

Fra andre aviser

 1. Politiet tror organiserte kriminelle står bak skyting i Oslo

  Bergens Tidende
 2. Mann pågrepet for drapet på Bjørndal

  Aftenposten
 3. Bjørndal-skytingen: Offeret er polsk og ukjent for politiet

  Aftenposten
 4. Tre personer fengslet etter skyting i kriminelt miljø på Lambertseter

  Aftenposten
 5. Politiet knytter nå en tredje skyteepisode til oppgjøret mellom kriminelle i Oslo

  Aftenposten
 6. Person skutt i Oslo. Funnet i garasjeanlegg.

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder