Kvinne lå død i kommunal omsorgsbolig i syv måneder

Kvinnen skulle på et lengre utenlandsopphold før jul i fjor. Politiet tok seg inn i leiligheten 13. juli. Der fant de kvinnen død.

Publisert:

Bergens Tidende (BT) skriver at en kvinne forrige måned ble funnet død i en blokkleilighet i Bergen sentrum. Da hadde hun ifølge politiet ligget død siden desember i fjor.

Bygget kvinnen ble funnet i eies av Bergen kommune og består av 44 leiligheter. Leietagerne er i hovedsak eldre mennesker og personer med bevegelseshemninger.

Omsorgsboligen er ikke bemannet, men flere av beboerne har ordinære avtaler med besøk fra kommunens hjemmetjeneste. Det hadde også kvinnen.

Skulle på utenlandsreise

Etatsdirektør for psykisk helse og rustjenester i Bergen kommune, Rønnaug Frøiland sier til BT at kvinnen var mottager av flere kommunale tjenester over flere år, men at tjenestene ble avbrutt i forbindelse med en planlagt utenlandsopphold før jul.

– Vår oppfølging av henne skulle opphøre midlertidig i månedene hun skulle være utenlands, fra desember i fjor til juni i år, sier Frøiland til avisen.

Til VG sier Frøiland at kvinnen hadde laget en avtale med kommunen om at de skulle ta kontakt med henne når hun var tilbake i juni.

les også

Mann i 50-årene funnet død i Finnmark

I midten av juni forsøkte kommunens ansatte å få kontakt med kvinnen, men fikk ikke tak i henne.

– Det er ikke uvanlig at folk ikke er hjemme når vi dukker opp så da vi ikke fikk kontakt med henne første gangen var det ikke en større aksjon med en gang. Men da vi hadde forsøkt i halvannen ukes tid, tok vi kontakt med fastlege og pårørende, forteller hun til VG.

Kvinnen ble meldt savnet av sin verge 21. juni, tre uker før hun ble funnet død.

Frøiland forteller at kommunen forholdt seg til at hun skulle på et lengre reise til hjemlandet for å besøke familie, noe hun har gjort flere ganger tidligere.

les også

To personer funnet død i kommunal bolig: – Vi ønsker det ikke slik i Oslo

les også

Astrid (50): På jobb med døden

Pluss content

– Hun fikk med seg nødvendig utstyr til turen, i samråd med sin fastlege, og det var ikke noe unormalt med reisen. Vi vet ikke noe om at hun aldri dro. Like fullt er denne saken tragisk, understreker etatsdirektøren.

Bisatt tirsdag

Ifølge Bergenspolitiet ble saken innledningsvis etterforsket som en savnetmelding.

13. juli i år tok politiet seg inn i leiligheten. Der fant de kvinnen død. Kvinnen ble bisatt fra Møllendal kapell i Bergen tirsdag, syv måneder etter at hun døde.

– Det er veldig trist at det tok så lang tid før hun ble funnet, sier Frøiland.

Ifølge dødsannonsen døde kvinnen 12. desember i fjor. Politiet har foreløpig ikke satt en endelig dødsdato.

– Det meste tyder på at hun har ligget død i leiligheten sin siden desember. Jeg har ikke detaljert informasjon om dødstidspunkt, men en kombinasjon av elektroniske spor og undersøkelser i leiligheten har gitt oss en pekepinn, sier fungerende seksjonsleder Sigrid Nes Sverdrup ved bergenspolitiets volds- og sedelighetsseksjon til BT.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder