I TUNNEL: Nødetatene jobber i Saksenviktunnelen etter en dødsulykke torsdag. Foto: Helge Simonsen, Saltenposten

To unge menn omkom på vei til skolen: – Vi har grått og trøstet hverandre

To menn er bekreftet omkommet etter at en personbil og en lastebil frontkolliderte i Saksenviktunnelen på E6 i Nordland.

De to som omkom satt i personbilen. Pårørende er varslet, og politiet melder at det er etablert kriseteam i Fauske kommune.

De to som omkom var begge elever ved Saltdal videregående skole, og var på vei til skolen da den tragiske ulykken skjedde, sier kommunikasjonssjef Thor-Wiggo Skille i Nordland fylkeskommune til NRK.

I SORG: Lys og blomster stå på et bord ved inngangen til Saltdal videregående skole. To elever ved skolen mistet livet i en kollisjon mellom en personbil og en lastebil inne i Saksenviktunnelen på E6 i Saltdal i Nordland. Foto: Bentsen, Robert / NTB scanpix

Rektor ved skolen, Trine Kristensen, forteller om et lokalsamfunn i dyp sorg. I kveld har skolen stelt i stand en samling, der elever og lærere har samles.

– Vi har grått og trøstet hverandre. Dette er forferdelig tungt for ansatte og elever. Vi er en ganske liten skole med 170 elever, så når du mister to elever fra samme klasse, så er det fryktelig tragisk, sier hun til VG.

Begge guttene gikk i tredje klasse på Saltdal videregående skole.

VAR STENGT: Saksenviktunnelen på E6 i Saltdal i Nordland var stengt etter at to personer har mistet livet i en kollisjon mellom en personbil og en lastebil inne i tunnelen torsdag formiddag. Foto: Michael Jensen Olafsen/Avisa Nordland / NTB scanpix Foto: Michael Jensen Olafsen/Avisa Nordland / NTB scanpix

Politiets krimteknikere og Vegvesenets undersøkelsesgruppe jobbet torsdag på ulykkesstedet, og veien ble ikke åpnet igjen før i 15.30-tiden. Ulykken skjedde på sørsiden av den 1148 meter lange tunnelen.

Mennene som mistet livet, var tidligere elever ved Fauske videregående skole.

– Det har vært en svært trist dag, og all vår oppmerksomhet rettes mot ungdommene våre. Vi har prøvd å ta vare på dem så godt vi kan, sier rektor Roger Riise Kristensen ved Fauske videregående skole til Avisa Nordland.

Skolen åpner dørene torsdag kveld slik at alle som ønsker det, kan møtes og prate om det som har skjedd. Et helseteam vil også være til stede.

– Det er to bygder sterkt preget av denne tragiske hendelsen. Et humorarrangement er avlyst i Fauske, og skolen holder åpent for alle som trenger å møtes, sier operasjonsleder Mads Bernhoft ved Nordland politidistrikt til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder