«Ecce Homo» politianmeldt

INNENRIKS

Oslo: Professor Ivar Kristianslund har politianmeldt utstillingen Ecce Homo, som nå vises i Oslo rådhus. Han mener utstillingen er i strid med blasfemiparagrafen, skriver Dagen.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:17

Ecce Homo er en utstilling av 12 store fotografier signert den svenske fotografen Elisabeth Ohlson. Hun har hentet motiver fra bibelhistorien, og viser Jesus i moderne omgivelser omgitt av homofile og lesbiske.
Utstillingen er en grov forvrengning av Bibelen - og den er en historieforfalskning fra først til sist, mener Kristianslund, som er leder i Kristent Samlingsparti.

Kristianslund ønsker utstillingen stanset, og har politanmeldt både den svenske fotografen, arrangørene Åpen Kirkegruppe og Landsforeningen for Lesbisk og Homofil Frigjøring (LLH), samt Oslo kommune som har tillatt at utstillingen vises i Oslo rådhus.

- Det er paradoksalt at en utstilling som konsentrerer seg om noe så fint som kjærligshetsbudskapet anmeldes etter blasfemibudskapet, sier organisasjonssekretær Ina Toften i LLH til Dagen. Hun kan ikke se at det er noen grunn til å rette kritikk mot utstillingen.