Bilen ble fraktet av en redningsbil da den tok fyr. Foto: Trond Olav Strøm

Eksploderte i morgenrushet

(VG Nett) Midt i morgenrushet på E6 nord for Sarpsborg eksploderte bilen.

  • Espen Egil Hansen
  • Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Det startet som en mindre brann, men plutselig flammet hele bilen opp i en eksplosjonsartet brann.

- Kjempe-røyksopp

Trond Olav Strøm kom kjørende i motsatt retning og så det som framsto som en mindre brann.

- Da jeg nærmet meg kom det plutselig en kjempe-røyksopp og flammene sto meter til værs. I det jeg passerte var varmen voldsom, sier Strøm som var blant de siste som kunne passere før E6 ble stengt.

Han forteller at bensin fløt brennende ut over asfalten.

Politiet fikk melding om brannen klokken 8.18 og var raskt på stedet, sier operasjonleder ved Østfold politidistrikt, Rune Arneberg til VG Nett.

Også brannvesenet var raskt på plass. De var tilstede da bilen eksploderte.

- Gjorde alt riktig

- Trolig er det den skadede bakparten av bilen som har gjort at det har dryppet bensin og tatt fyr. Sjåføren kjørte med en gang inn på siden av veien og løsnet redningsbilen fra personbilen, sier utrykningsleder ved Sarpsborg brannvesen, Per Olav Olsen.

- Brannen ble oppdaget da sjåføren av NAF-bilen plutselig så at det hadde begynt å ryke fra bilen han fraktet. Dette skjedde da han kom ut av Eidetunnelen, forklarer Olsen.

- Han gjorde alt riktig etter at brannen startet og hadde plassert sin bil flere meter unna da vi kom til stedet, sier brannmannen.

Mens brannvesenet var tilstede eksploderte personbilen i et flammehav. Bensinen rant ut av bilen og helt over til andre siden av veien. Det brant derfor også i veien.

- Vi hadde kontroll og ingen var i fare, sier Olsen.

Brannen fortsatte til det ikke var mer bensin igjen og det tok omtrent 20 minutter før alt var slukket. E6 var stengt i en halv time, opplyser politiet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder