- Think hjem til jul

(VG Nett) Greenpeace og ElBil ser positivt på fremtiden for de dødsdømte Think-bilene.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

SKULLE DESTRUERES; Think-biler på rekke og rad, klare til destruering i Palm Springs, California. Nå ender de i Norge. Foto: Greenpeace /Truls Gulowsen

Etter gårsdagens møte, mellom samferdselsminister Torild Skogsholm (V) og visepresident Ingvar M. Sviggum i Ford Europa, ser han positivt på fremtiden for de rundt 400 elbilene som har fått dødsdom i California.

- Jeg tror vi får bilene hjem til jul, sier Gulowsen til VG Nett.

- Det er ikke kommet noen nye momenter av betydning for saken, så jeg tror dette skal gå bra.

Svarte ikke på tilbud

Det samme gjør Hans Håvard Kvisle, daglig leder i ElBil, firmaet som gjerne ville kjøpe Think-bilene fra amerikanske Ford.

- Jeg tror at dette kommer til å gå den riktige veien, Ford Motor Company bekreftet i går at de vurderer vårt tilbud.

Og det betyr ikke bare litt for Kvisle og hans medarbeidere. ElBil har nemlig sendt tilbud til Ford om kjøp av Think-bilene hele 3 ganger.

- Det første tilbudet ble sendt i mai, og uten svar ble et nytt sendt i juli. Svaret vi fikk i går kommer etter tredje forsøk.

Kvisle tror i likhet med Gulowsen at noen av el-bilene kan komme til Norge før jul. Han har fått opplysninger om at rundt 100 biler er samlet, og tror disse enkelt kan fraktes til Norge så snart Ford har bestemt seg.

Kvisle tror Ford vil gjøre om på sine planer om å vrake el-bilene.

- De har fått så mye negativ oppmerksomhet om denne saken nå, at jeg tror ikke de tør å gjøre annet enn å snu. Og vi har lovet dem et godt samarbeid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder