FORTSETTER HAN? KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Hareide sa ja til gjenvalg til valgkomiteen

Valgkomiteen i KrF, som jobber fram mot det ordinære landsmøtet til våren, meldte 15. oktober at Knut Arild Hareide hadde takket ja til gjenvalg.

  • jon.even.andersen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Valgkomiteens brev til KrFs fylkeslag, KrF Kvinner og KrFU var ikke ment for offentliggjøring. Men dagen før det ekstraordinære landsmøtet på Gardermoen ble brevets innhold lekket til Stavanger Aftenblad.

les også

SV-lederen beskylder KrF-Ropstad for uærlighet

I brevet heter det at hele partiledelsen med Hareide og nestlederne Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad er innstilt på å fortsette i sine verv.

Les også: Nekter å svare om sin partileder-fremtid

Brevet ble sendt fem dager før det omdiskuterte fylkesårsmøtet i Rogaland KrF – som endte med å velge én rød og femten blå delegater til tross for at en tredel støttet Hareides råd om å søke regjeringsmakt med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Les også: Bare én av KrFs 190 delegater skal stemme blankt. Hun nekter å redde Hareide

Ifølge NRK meddelte Hareide sentralstyret torsdag 11. oktober at han ikke finner det naturlig å fortsette dersom partiet ikke følger hans råd. På direkte spørsmål om dette har Hareide svart at hans oppmerksomhet nå kun dreier seg om partiets veivalg.

les også

KrF-veteran ut mot Hareides hemmelige valg

Hareide har så langt ikke gitt noen kommentar. Bollestad sa til NTB tidligere torsdag at hun har sagt til valgkomiteen at hun står til disposisjon der partiet ønsker henne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder