Godtok fengsling i dag

DREPT HER: Mannen i 30-årene bor i en leilighet på Mastmoen i Elverum, hvor han også drepte kameraten natt til tirsdag. Foto: Ole Berg-Rusten NTB scanpix

Drapssiktet mann var ikke edru da han tok livet av kompisen

Det har foreløpig ikke vært mulig for politiet og forsvarer å få svar på hvorfor mannen i 30-årene drepte kameraten sin.

  • Silje Løvstad Thjømøe
  • Dennis Ravndal

Artikkelen er over tre år gammel

– Da jeg snakket med han tidligere husket han ikke så mye av det som hadde skjedd. I avhør i ettermiddag var han mer detaljert om det som hadde funnet sted, sier Helge Hartz til VG tirsdag kveld.

Han forsvarer mannen i 30-årene, som natt til tirsdag drepte en kamerat hjemme i sin egen leilighet på Elverum.

– Per nå har han ikke tatt stilling til skyldsspørsmålet, og basert på det han forklarer skal det bli gjennomført en prejudisiell observasjon av ham, sier Hartz, og legger til:

– Han har ikke forklart seg om motiv, og det er usikkert når han vil gjøre det.

Mannen har erkjent de faktiske forholdene og samtykker til varetektsfengsling i inntil fire uker med brev- og besøksforbud, og inntil to uker med full isolasjon.

Fengslingsmøtet i Sør-Østerdal tingrett onsdag går derfor som såkalt kontorforretning uten siktede til stede.

Les også: Mann ringte inn og sa han hadde drept en venn

Drakk alkohol sammen

Den siktede har tirsdag ettermiddag sittet i avhør. Etterforskningsleder Roger Næss sier til VG at han ikke ønsker å gå inn på hva mannen har forklart, og opplyser at det ikke planlegges flere avhør med det første.

– Han har forklart at den avdøde er en kamerat av han, som han ikke har hatt noe uoppgjort med fra tidligere. Hvor nære venner de var er jeg usikker på, men de har kjent hverandre et års tid, sier Hartz.

– Hva gjorde de kvelden før drapet skjedde?

– Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer i hans forklaring, men han har forklart at de satt og drakk alkohol sammen i siktedes leilighet.

– Var han full da drapet skjedde?

– Det er usikkert hvor mye de hadde drukket. Men han var ikke edru.

Etterforskningsleder Næss sa til VG tirsdag ettermiddag at det er tatt blodprøver av både avdøde og siktede, men at svarene ikke er klare ennå.

Fant våpenet i siktedes leilighet

Det var rundt klokken 01.30 natt til tirsdag at politiet fikk meldinger om bråk i siktedes leilighet i en boligblokk på Mastmoen i Elverum.

Da politiet kom til stedet ble de møtt av blod i oppgangen, og fulgte deretter blodspor inn i leiligheten der de fant siktedes kamerat liggende livløs på gulvet. Mannen ble kort tid etter erklært død.

Kort tid etter ringte mannen selv politiet og sa at han hadde tatt livet av en venn. Mannen stod utenfor Elverum politistasjon og ble pågrepet kort tid senere.

– Vi mener å ha kontroll på våpenet som ble funnet i siktedes leilighet. Det er ikke snakk om et skytevåpen, sier Næss til VG.

Videre opplyser etterforskningslederen at både siktede og den drepte er kjent for politiet fra tidligere.

Mer om

  1. Krim

Flere artikler

  1. Drepte med sabellignende kniv i Elverum

  2. Tidligere venn: Elverum-drapssiktet samlet på sverd og sabler

  3. Mann ringte politiet og sa han hadde drept en venn

  4. Hevder han knivstakk morens samboer ved et uhell

  5. BA: Derfor ble det slått drapsalarm i Fyllingsdalen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder