Her tar elsykkelen fyr

Pål Roppen (16) var bare kommet noen meter med sin selvbygde elsykkel da den tok fyr. Nå advarer han mot tvilsomme batterier bestilt på nett.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg var ikke kommet langt – kanskje 25 meter – da det begynte å ryke. Jeg hoppet av med en gang og la fra meg sykkelen. Etter kort tid begynte det å brenne ganske kraftig. Det så ut som fyrverkeri, rett og slett, sier Roppen til VG.

Det var Budstikka som omtalte elsykkelbrannen først.

Han var akkurat ferdig med skoledagen på Sandvika videregående skole i Bærum da sykkelen hans tok fyr. Han var ikke langt unna skolebygget og han og to kompiser fikk tak i et brannslukningsapparat og slukket brannen før brannvesenet kom til stedet.

Ikke akkurat selvbygd! Millionærer fikk støtte til elsykkel-kjøp

Selvbygget

Elsykkelen er satt sammen av et bygg-det-selv-sett bestilt på nett, og var ferdig forrige torsdag.

– Den var ikke gammel så det er litt surt. Jeg har rukket å sykle litt på den, og har lyst til å bygge ny. Det er litt tidlig å si, men jeg tror for eksempel at motoren er uskadd og at sykklen er intakt. Jeg vet ikke hvor keen mamma er på det, da, sier Roppen.

Basert på flammene som sto ut av batteripakken er akkurat den delen klar for å skiftes ut, og det er kanskje like greit.

Huskeliste før du kjøper: Stor elsykkel-guide (+)

Skikkelig batteri

– Jeg vet ikke nøyaktig hva brannen skyldes ennå, men jeg mistenker det var batteriet. Det var det som tok fyr, sier Roppen.

Det var også bestilt på nett, men ikke fra samme kilde som resten av elsykkel-pakken.

– Jeg vet ikke helt hvor det kommer fra, men jeg tror det er Kina. En venn bestilte det på nettet, og vi var flere sammen for å spare penger på frakt. Neste elsykkel skal ha et batteri kjøpt i Norge, sier Roppen.

Husker du? Piggtråd-sabotasje mot ungdoms-NM på sykkel

– Jeg vil oppfordre alle til å være kritiske og forsiktige når de kjøper batterier, ikke bare til el-sykkel, fortsetter han.

Med sin ferske erfaring med tvilsomme batterier trenger han heller ikke bekymre seg for å få neste byggeprosjekt stanset fra foresatte:

– Det høres greit ut! skriver moren Ann-Christin Roppen, i en epost til VG, om at sønnen vil bygge en ny el-sykkel.

Les også: Fikk frastjålet sykkel trillende inn av tyven på jobben

«SOM FYRVERKERI»: Det brant godt i batteriet på elsykkelen til Pål Roppen. Han fikk slukket brannen raskt med hjelp av kompisene Alexander Olsen og Håkon Hope. Foto: Pål Roppen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder