Kommunen flytter ikke elev til annen skole etter seksuelle overgrep

På en skole i Nord-Trøndelag har en gutt gjentatte ganger bli utsatt for overgrep av en eldre elev, men kommunen vil ikke flytte den antatte overgriperen til en annen skole.

  • Ida Christine Johannessen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

En eldre gutt skal ha utsatt en yngre medelev for gjentatte fysiske, psykiske og seksuelle overgrep, melder NRK Trøndelag.

Foreldrene til den unge gutten har lenge kjempet for at den antatte overgriperen skal flyttes til en annen skole. Kommunen vedtok at eleven ikke skulle flyttes ut av skolen, og foreldrene klaget vedtaket til Fylkesmannen.

Fylkesmannen støtter likevel kommunens vedtak og eleven får ikke flyttes i det inneværende skoleåret. De mener det er en for alvorlig inngripen i elevens rettigheter.

– Allerede i juli krevde vi flytting, fordi gutten ikke følte seg trygg på skolen. Han har tidligere fungert godt i skolesammenheng, men sliter nå mye med skolevegring, sier bistandsadvokat Anders Kjøren til NRK på vegne av foreldrene til offeret.

Les også: 49-åring erkjenner overgrep mot over hundre barn

Den eldre eleven skal ha brukt vold for å true til seg seksuell omgang med gutten, og overgrepene skal ha pågått i to-tre år.

Saken er anmeldt, men henlagt grunnet den eldre elevens lave alder.

Ifølge NRK skal skolen ha innført tiltak for at de to elevene ikke skal møtes, og de ankommer skolen og har friminutt til ulike tider.

Foreldrene er likevel bekymret for neste skoleår da elevene vil flyttes til samme lokaliteter.

Les også: Tre tenåringsgutter pågrepet for flere voldtekter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder