FORNØYDE: Maiken og Mikkel er tydelig fornøyd med den nye Rema-kyllingen. Foto: Lene Andersen

Rema 1000-egg ble til kylling

Lene Andersen la 18 økologiske egg fra Rema 1000 i rugemaskin. Resultatet ble kyllingen «Rema».

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Det tok 21 dager å klekke de økologiske eggene fra Solvinge, skriver Framtid i Nord.

– Det var egentlig bare for moro skyld for å se om det gikk. Jeg hadde en rugemaskin så jeg tenkte jeg skulle prøve, sier Lena Andersen til VG.

Det er første gang Andersen har forsøkt seg på klekking av butikkegg, og hun ble veldig overrasket over at det kunne gi liv til en kylling. Fra før av har hun nemlig tre andre kyllinger klekket fra gårdsegg kjøpt lokalt.

– Jeg ble litt sjokkert. Jeg hadde jo egentlig ikke trodd at det skulle gå, sier hun.

Når kyllingen blir litt større skal den ut i hønsehuset til familien som venter spent på om det blir en høne eller hane.

For nøyaktig ett år siden skrev VG en lignende sak: Rema og Tusen skal ha blitt klekket ut av egg som «kyllingmor» Linda kjøpte på butikken.

– Et mirakel

Kommunikasjonssjef Øyvind Arum i Rema 1000 kaller klekkingen et mirakel.

– Eggene gjennomlyses og kvalitetssikres før de ender nedkjølt i en butikk. Så når noen benytter rugekasse og får til å klekke en kylling er ikke dette annet enn et lite mirakel, sier Arum til NTB.

Ifølge leverandøren Den Stolte Hane skal det mye til for at økologiske egg er befruktet, men det kan forekomme.

– Eventuelle befruktede egg har samme kvalitet som ubefruktede, siden det aldri har vært startet noen rugeprosess under 38 graders forhold over mange dager og uker, sier kvalitetssjef Christin S. Bjønnes hos Den Stolte Hane.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder