PARODI: To ledd i redaksjonen til Romerikes Blad mislyktes i å oppdage at de hadde feil Siv Jensen i avisen. Kjolen koster 1399 kroner, ifølge Se og hør. Den ekte finansministeren til høyre. Foto: Faksimile / NTB Scanpix ,

Ser du forskjellen? Det gjorde ikke Romerikes Blad

Skuespiller Bjarte Hjelmelands etterlikning av finansminister Siv Jensen ble rett og slett for bra for redaksjonen i Romerikes Blad.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Sjelden har vi i Romerikes Blad hatt bedre bruk for ordet inkurie. Vi legger oss flate og beklager at vi blingsa og valgte feil bilde, men velger samtidig å le av det hele, sier RBs samfunnsredaktør Lars Hansen til sin egen avis.

Mandagens utgave av Romerikes Blad innehold en politisk kommentar om utviklingen av partiene siden stortingsvalget. For å illustrere kommentaren tenkte journalisten det ville være passende med et bilde av Siv Jensen i sin mye omtalte kjole fra valgnatta. Et bilde av kjolen fant han også - bare ikke på riktig person.

Forberedelsene til «Morna, Jens!»: Her er Siv Jensen huskelapp

Folkets dom: Helt natta, Jensen!

Bildet ble gitt denne bildeteksten:

«USIKKERHET: Stemningen kan snu både en og to ganger innen stortingsvalget neste år, skriver Svein Tore Marthinsen. Her er Siv Jensen valgnatta 2013.»

Les også: Kabelselskap viste porno på barne-tv

TABBEN: Slik så mandagens utgave av Romerikes Blad ut. Foto: Faksimile ,

Hjelmeland: – Et kompliment

Bjarte Hjelmeland gjør som redaksjonen i Romerikes Blad og ler av hele situasjonen.

– Det var veldig morsomt å se. Denne feilen får jeg vel ta som et kompliment. Jeg må innrømme at når jeg fikk på meg kjolen og parykken, så følte jeg meg som den styggeste dama i byen hver eneste kveld. Siv Jensen klarer seg langt bedre enn meg, og jeg må vel si at hun kler kjolen bedre enn meg, sier Bjarte Hjelmeland til TV 2.

Også på Facebook har skuespilleren kommentert den komiske tabben.

«"Her er Siv Jensen på valgnatta", skriver Romerikes Blad til dette leserinnlegget. Er det ... eller er det ikke? Jeg ble med ett selv litt usikker»

OMG og LOL: Slik introduserte NRK øyebehandling for eldre

Finansministeren ler av tabben

Kjolen på bildet er den samme som Siv Jensen kjøpte på Brynsenteret i forkant av valget 2013, og som hun hadde på seg da hun holdt den omstridte «morna, Jens»-talen på Fremskrittspartiets valgvake.

Under en parodi av Frp-lederen på Edderkoppen Teater samme år, fikk Hjelmeland låne kjolen. Resultatet ble tydeligvis en imponerende parodi og senere denne feiltakelsen.

Finansministeren forteller at hun tar det hele med et smil.

– Jeg kan ikke gjøre annet enn å le av dette, sier hun til TV 2.

Les også: TV-nyhetene trodde dette bildet fra et dataspill var fra Syria

Ikke med vilje

I etterkant har Romerikes Blad mottatt mange tilbakemeldinger fra sine lesere. Flere har trodd at det slett ikke var noen feil, men et forsøk på å henge ut finansministeren.

– Mange trodde vi gjorde det med vilje, men det er ikke tilfelle. Vi må beklage både til kommentatoren og til Siv Jensen – samtidig som vi må gratulere Bjarte Hjelmeland med den overbevisende parodien, sier Hansen.

Teateranmeldelse: Bjarte Hjelmeland - herlig syk!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder